F1: Sumákoltak a nagycsapatok?

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.06.09. 14.30

Úgy tűnik, hogy a Williamst és a Force Indiát átejtették, a hátuk mögött tárgyaltak a kliensautók bevezetéséről.

Ahogy a Vezess.hu is megírta, múlt pénteken Montrealban a Mercedes, a Red Bull, a Ferrari és a McLaren vezetői a kliensautók bevezetésének részleteiről tárgyaltak.
Akkor úgy tűnt, hogy a fenti négyes mellett szintén a Forma-1 szabályait előkészítő Stratégiai Munkacsoporthoz tartozó Williams és Force India azért nem volt ott, mert elvi alapon ellenzik a lehetőséget, azonban mostanra másképp fest a dolog. 
F1: Sumákoltak a nagycsapatok? 1
A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene így nyilatkozott az értekezletről: “Csak úgy beszélgettünk, ez a négy csapat. Ha megnézzük, ezek a konstruktőrök, csak a Williams maradt ki, de ők a Mercedest bízták meg a képviseletükkel. A Stratégiai Munkacsoport terveiről tárgyaltunk, hogy a lehető leggyorsabban kidolgozzuk a megvalósítást.”


Amikor emlékeztették Arrivabenét, hogy a Force India is konstruktőr, így felelt: “A Mercedes tájékoztatta őket, ugyanúgy, mint a Williams esetében.”
A kimaradt két csapatnál meglepve értesültek a fentiekről:
“Mi nem vettünk részt az ülésen, a Mercedes pedig nem kapott felhatalmazást a képviseletünkre” – állította a grove-i alakulat helyettes csapatfőnöke, Claire Williams az Autosportnak.
Force Indiá-s kollégája, Bob Fernley is hasonlóan reagált: “Ez nem igaz, mi nem adtunk felhatalmazást a Mercedesnek. A Stratégiai Munkacsoport májusi ülésén azt mondtuk, hogy alapvetően ellenezzük a kliensautókat, ha azonban a négy gyári csapat és a Williams úgy dönt, hogy foglalkozni akarnak vele, akkor szívesen fogadjuk a tervet, amikor letisztázzák.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.