F1: Bianchi halálhírét várják

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.05.22. 08.55

A tavalyi Japán Nagydíjon szörnyű balesetet szenvedett Jules Bianchi állapota nem javul, a család a fiatal pilóta halálára is felkészült.

Jules Bianchi egy évvel ezelőtt, a 2014-es Monacói Nagydíjon mutatott be igazi bravúrt, amikor a sereghajtó Marussiával a 9. helyen ért be, megszerezve ezzel a csapat első Forma-1-es pontjait. A tehetség sajnos nem hozhatott több ilyen eredményt, hiszen az októberi Japán Nagydíjon tragikus balesetet szenvedett, amikor a vizes pályáról kicsúszva egy traktornak ütközött és életveszélyes agysérüléseket szenvedett.


Most, hogy a száguldó cirkusz visszatért a hercegségbe, alig félórányira a francia versenyző jelenlegi tartózkodási helyéhez, Nizzához, újra több figyelem is irányul rá. 
Volt csapata, a Manor Marussia karkötőkkel emlékszik az egy évvel ezelőtti eredményre, de sok versenyzőtársa is tiszteleg Bianchi előtt, például Fernando Alonso:
“Nehéz felfogni, hogyan tudott pontokat szerezni egy olyan versenyképtelen autóval. Már-már csodaszámba ment. Ő volt a futam sztárja. Nagyon szomorú, hogy most újra itt vagyunk, de ő nincs közöttünk. Természetesen nem csak itt emlékszünk rá, minden hétvégén gondolunk Jules-re, de itt, most egy kicsit még nehezebb felfogni, mi is történt. Ő Nizzában van, alig félórányira, remélhetőleg így még egy kis plusz energiát küldhetünk neki!” – magyarázta a baleset előtt Bianchival jó kapcsolatot ápoló kétszeres bajnok.
A pozitív “energiára” szükség is van, ugyanis a pilóta édesapja, Philippe Bianchi szerint a dolgok nem állnak jól, több mint hét hónapos kóma után sem javul fia állapota.
A család a legrosszabbra készül


“A remény hal meg utoljára, azonban egy idő után már csak a csodában lehet reménykedni. Minden nap kezünk ügyében a telefon, amikor reggel felébredünk, Jules életére gondolunk, ugyanakkor az esetleges halálára is” – mondta az apa a Canal+-nek.
“Kénytelenek vagyunk a halálra is gondolni, mert ebben a helyzetben ez is lehetséges. Szörnyű ez. Neurológiai szempontból sajnos már nem sok várható tőle. Az állapota stagnál, nem javul, ahogy szeretnénk.”
“De a legfontosabb, hogy Jules él. Minden rendelkezésére álló eszközzel küzd, ez pedig reményt ad nekünk, a szeretteinek” – magyarázta.

Ha nem akar pórul járni, ezt olvassa el mindenképpen!

Okosnak hiszi magát? Itt gyorsan letesztelheti!

Kommentek

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

Pórázon tartott Tiguan

Megfontolta, kitalálta, elvetette, újra kitalálta, legyártotta. 22 évvel a RAV4 után egy komoly konkurenst állított a SEAT az Ateca modellel a kompakt SUV-oknak.

Bajban van az Aston Martin

Jelentősen, 27 százalékkal nőtt az Aston Martin sportautógyártó tavalyi adózás előtti vesztesége, és ezzel már a hatodik egymást követő évet zárta mínuszban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.