F1: A Merci-győzelem is elúszhatott volna a fékeken

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.04.19. 20.05

Toto Wolff csapatfőnök szerint a Mercedes akár a győzelmet is elveszíthette volna az utolsó körökre kritikussá vált fékproblémák miatt Bahreinben.

Nico Rosbergnek a második helyébe került a Mercedes bahreini fékproblémája, amely miatt Lewis Hamilton is panaszkodott a verseny utolsó köreiben. Toto Wolff csapatfőnök szerint a Mercedes az egész versenyen folyamatosan figyelte a hamar aggasztóvá vált fékhőmérsékleteket.

“Nagy megkönnyebbülés volt, hogy véget ért a verseny, mert mindkét autónk fékerőt veszített” – mondta Wolff. Rosbergtől a mérnöke rögtön a célba érés után elnézést kért, elismerve, hogy a legrosszabbkor ment el a fékerő.

“Nagy kár Nicóért, mert nagyszerű versenyt futott, és remek előzéseket mutatott be. Alaposan ki kell elemeznünk ezt a túlmelegedést.”

“Az eredményt elnézve egyáltalán nem voltunk olyan nagy fölényben, a Ferrari folyamatosan zárkózik fel. Mindent meg kell tennünk, ha továbbra is le akarjuk győzni őket.”

A verseny után a szakértők egy része ismét felhozta Rosberg mentális gyengeségét, sokak szerint a Räikkönen részéről rá nehezedő nyomás is hozzájárult az elfékezéshez. Rosberg nem ért egyet.

“Biztos vagyok benne, hogy a fékhiba nélkül magam mögött tudtam volna tartani Räikkönent, az ő gumijai is a végüket járták addigra” – fogalmazott Rosberg. “A fékpedál teljesen felpuhult. A fék fogott, de a pedállal baj volt.”

Hamilton a dobogón még próbálta elbagatellizálni a problémát, de aztán elismerte, hogy komoly volt a hiba. “A fék a végén elgyengült, a pedál nem fogott, a brake-by-wire alapállapotba kapcsolt. Újra kellett indítanom a rendszert az utolsó körön, de helyre is állt minden” – nyilatkozta Hamilton.

Kommentek

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.