Mozog Bianchi keze – mondja az apja

Továbbra is kómában a francia pilóta

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.04.12. 16.05

A tavalyi Japán Nagydíjon életveszélyes fejsérülést szenvedett Jules Bianchi édesapja újra megszólalt. Jó hírekkel nem tud szolgálni.

Bő fél év telt el azóta, hogy az esős Japán Nagydíjon a marussiás Jules Bianchi a pályáról lecsúszva az épp Adrian Sutil Sauberjét mozgató traktornak ütközött. A nagy sebességű becsapódásban a francia pilóta életveszélyes agysérülést szenvedett, azóta is kómában van, szülővárosában, Nizzában kezelik.
A család időről időre tájékoztatja a nagyközönséget Bianchi állapotáról, most édesapja Philippe adott interjút a nizzai Nice Matin lapnak.
“Jules állapotáról nem sokat tudok mondani, csak azt, hogy továbbra is küzd, ahogy a baleset előtt is tette. Minden nap egy maratont teljesít. Orvosi szempontból az állapota stabil, fizikailag rendben van, a szervei segítség nélkül működnek, azonban nincs öntudatánál, kómában fekszik” – magyarázta az apa.


“Közismert, hogy az ilyen sérüléseknél nagyon sokáig tart a felépülés, de ahhoz képest, amit a japán orvosok mondtak, akik Jokkaicsiben műtötték, ég és föld a különbség. Amikor mi megérkezünk oda, nem volt remény. Riasztó volt prognózis, maradandó károsodásról beszéltek, és azt mondták, akár egy év is lehet, mire szállítható állapotba kerül – viszont mindössze 7 héttel később megtörtént, ugyanis nagyon gyorsan képessé vált önállóan lélegezni.”
“Orvosilag jelenleg nincs mit tenni, a legfontosabb a stimuláció, hogy mindig legyen valaki Jules közelében, ezért napi váltásban vagyunk ott mellette én, a feleségem, a nővére, a bátyja és a német barátnője, aki most szintén itt él.”
“Jules fiatal, csak 25 éves, nagyon jó erőnléte van, az is mutatja ezt, hogy egyáltalán túlélt egy ilyen becsapódást. Nagyon büszke vagyok rá! Szóval várjuk az újabb előrelépést, a kérdés az, mikor ébred fel a kómából. Vannak jelek, néha aktívabb, megmozdul a keze. Hogy egyszerű reflex vagy valódi aktivitás? Nem tudni. De kiváló szakemberek kezében van itt, az otthonában.”
A fivér, Tom, az édesanya, Christine, a nővér Melanie és az apa, Philippe Bianchi


A tragikus eset természetesen nagyon megviselte a családot:
“2014. október 5-én az egész világunk összeomlott. Előtte minden nap kommunikáltunk vele, akármi is volt, aztán egy szemvillanás alatt összeomlott minden. A hétköznapi dolgok helyét átvették a kérdések, amelyekre senki sem tudja a választ. Túl fogja élni? Ha igen, élhet még normális életet vagy maradandó sérülései lesznek? Azt hiszem, rosszabb ez, mint a halál. Így szüntelen a szenvedés, minden nap tortúra.”
Bianchi a fentiek mellett megköszönte a nap mint nap érkező jókívánságokat, az emberek támogatását, állította, hogy “Jules biztosan megkapja őket”, és ígérte, hogy akár jó, akár rossz hírek vannak, azokat azonnal megosztják majd mindenkivel.


Az apa hozzátette, hogy bár tudja, a Forma-1-es világ szereplői is nagyon szorítanak a fiáért, nem érez annyi lelki erőt magában, hogy személyesen megjelenjen egy F1-es futamon. Hasonló a hozzáállása a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által lefolytatott, és fia vezetői hibáját kiemelő vizsgálatot illetően is: most inkább fia sorsára koncentrál, de ha egyszer akad felelős, “az meg fog fizetni” – mondta. 

Kommentek

34 évet vezetett jogosítvány nélkül a magyar férfi

Próbálkozott a vizsgával, végül nem jött össze, így 34 évig vezetett jogsi nélkül, most kapták el a rendőrök.

15 pusztítóan kontár módon tuningolt autó

Stílusérzéket és mértékletességet nyomokban sem tartalmazó autók Mekkmester-díjas tunerektől.

Önvezető autóban gondolkozik az Apple

Komolyan gondolkozik az önvezető autó fejlesztésén az Apple, de ehhez a hatóságok és a többi fejlesztő segítsége is szükséges lesz.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

Elektromos buszt álmodott meg a Škodák tervezője

A Czechbus kiállításon megtekintettük a csehek legújabb büszkeségét, melyet az a férfi tervezett, aki korábban Škoda buszokat is megálmodott.

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Dr. Rick Workman nem szeretett volna olyan Ferrarit, amilyen bárkinek lehet, inkább felkérte az olasz gyártót, hogy építsenek egyet csakis neki.

Jelentősen drágulhat az üzemanyagok ára

Akár 10 forinttal is drágulhat az üzemanyagok ára a jövő héten a piaci változások alapján.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

Kitiltják a dízeleket több nagyvárosból

Párizs, Madrid, Athén és Mexikóváros összefogott, majd közösen bejelentette: 2025-től kitiltják az útjaikról a dízelüzemű járműveket.

F1: A Mercedes tényleg számolhat Alonsóval?

A Mercedes még egyetlen nevet sem említett a nagy meglepetésre visszavonulását bejelentő Nico Rosberg utódjaként, de a korábbi nyilatkozatok alapján Fernando Alonso tényleg a listájukon lehet.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.