F1: A Red Bull mégsem adná el a Toro Rossót

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.04.03. 11.35

A Red Bull motorsportfőnöke szerint lehetséges a Toro Rosso eladása, de valószínűbb, hogy egyszerűen Renault-színekbe öltöztetik a kisebbik csapatukat.

Néhány hete röppent fel, hogy a Red Bull-partnerségben a rájuk eső reflektorfényt keveslő Renault újra gyári csapat indításán gondolkodik.
A kiszemelt a kisebbik Red Bull-alakulat, a Toro Rosso, amelynek főnöke, Franz Tost egy héttel ezelőtt “fantasztikusnak” nevezte a lehetőséget. 
Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko mos igyekezett hűteni a kedélyeket, a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában saját korábbi ötletét, a Toro Rosso renault-s “átsminkelését” nevezte valószínűbbnek.


“Az eladás is egy lehetőség, de valószínűbb, hogy a Toro Rosso egyszerűen sárga festést kap, hogy jobb marketingplatformot biztosítson a Renault-nak” – mondta.
Ennél a megoldásnál a Red Bull Racing és a faenzai kiscsapat technikai együttműködése megmaradna, és természetesen a Renault-motor közös használata is folytatódhatna – feltéve, ha egyszer végre használhatóvá fejlődik -, amivel Marko szerint a francia gyártó is jobban járna.
“Ez a forgatókönyv persze csak úgy működhetne, ha Red Bull Racing és a Toro Rosso szabályok által engedett kötelékei megmaradnak. A Red Bull Racingnél sokkal többen dolgoznak, a felszerelése sokkal fejlettebb – az RBR know-how-ja nélkül a Toro Rosso versenyképessége visszaesne.”

Kommentek

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.