F1: A Renault-t is felpörgette a Ferrari győzelme

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.03.30. 15.30

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul szerint a Ferrari malajziai győzelme bizonyítja, hogy a Mercedes verhető. Dolgozni kell tovább.

Ugyan a Maláj Nagydíj sem kerül arany betűkkel a Renault történelemkönyvébe, a franciák máris megtalálták a pozitívumokat a futamban. Toro Rosso, Red Bull sorrendben a négy utolsó pontszerző hely lett a Renault-é, a gyártóra azonban ösztönzőleg hat Sebastian Vettel és a Ferrari győzelme.

Cyril Abiteboul ügyvezető szerint az ausztráliai teljesítményhez képest sokat sikerült előrelépni, bár Daniel Ricciardo ismét kört kapott a győztestől.

“Azt mondtuk Melbourne után, hogy reagálnunk kell a problémákra, de semmit nem szabad túlreagálnunk” – magyarázta Abiteboul. “Az intézkedések, amelyeket az idénynyitó után végrehajtottunk, máris hatásosnak tűnnek.”

“Motorteljesítmény szempontjából sokkal inkább ott tartunk, ahol már Ausztráliában kellett volna. A megbízhatóság alapvetően jó volt, ahogy lennie is kell, a vezethetőség terén végrehajtott módosításaink pedig lehetővé tették a csapatoknak, hogy a beállításokkal is tudjanak foglalkozni.”

“A Ferrari nagyszerű munkát végzett az elmúlt hónapokban, megmutatták, hogy a Mercedes utolérhető, ha minden összeáll. Most a saját munkánkra kell koncentrálnunk, a versenyek között olyan keményen dolgozva, amennyire csak lehetséges.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.