F1: Ülést perelne magának a tesztpilóta

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.03.05. 11.30

A Saubertől elküldött Giedo van der Garde a szezonnyitó előtt perrel szeretne visszaülni a svájci csapat autójába.

A pénzügyi nehézségekkel küszködő, sportszempontból katasztrofális évet produkáló Sauber 2014 végén ejtette minden addigi pilótáját – Adrian Sutilt, Esteban Gutierrezt és a tartalékos Giedo van der Gardét -, hogy 2015-ben a Caterhamtől érkezett Marcus Ericssonnal, valamint a brazil újonc Felipe Nasrral induljanak.
A húzásnak nem örült Sutil, de az idei évre versenyzői ülésre számító van der Garde még komolyabban begurult. A holland pilóta a jövő hétvégi szezonnyitóra megpróbálja visszaszerezni a helyét, Melbourne-ben perelte be a Saubert. Van der Garde tárgyalása jövő hétfőn lesz – természetesen az szinte elképzelhetetlen, hogy az Albert Parkban ő üljön majd be valamelyik Sauberbe, a végső cél sokkal inkább pénzügyi kártérítés lehet.
Az első híreket követően napvilágot látott részletek alapján van der Garde nem Ausztráliában akar pereskedni, mindössze egy korábbi, március 2-án kiadott svájci bírósági végzésnek kíván érvényt szerezni Melbourne-ben. Hétfőn egy svájci kamarai döntőbíróság már a pilóta javára ítélt, végzésben a Saubert gyakorlatilag kötelezték arra, hogy az egyik versenyautóba a holland pilótát ültessék. 
Van der Garde keresete szerint 2014 januárjában tesztelési és promóciós feladatokra szerződött a Sauberrel, majd június 28-án a svájci csapat a szerződés egyik opcióját aktiválva gyakorlatilag versenyzői helyet adott neki 2015-re.

Kommentek

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.