F1: Minden bejött a Lotusnak

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.03.04. 12.30

A 2014-ben borzalmasan küszködő Lotusnál idén egyértelmű az előrelépés, az erőforrás és a kasztni is sokkal jobb.

A Lotus a 2012-13-as sikerek után tavaly nagy gödörbe került, de az enstone-i csapat a 2015-ös téli tesztek alapján bizakodó. Renault helyett immár Mercedes erőforrás dolgozik az autóban, az E23-as pedig maga is sokkal jobb konstrukció, mint a tavalyi volt.
“Idén sokkal jobbnak tűnik a helyzet. Az erőforrás nagy előrelépést jelent, és a kasztnira is igaz ugyanez, a pilóták sokkal többet tudnak kihozni belőle, sokkal kiszámíthatóbb, vezethetőbb. A teszteken külön foglalkoztunk a felfüggesztés geometriájával, komoly hatása is van a lassabb kanyarokban az autó balanszára. Összességében is kevésbé ideges az autó, így a versenyzők többet hozhatnak ki belőle” – magyarázta a technikai igazgató, Nick Chester.


A szakember részletesebben is beszélt a Mercedes erőforrásáról, nagyon megbízhatónak tartja, de azt sem titkolja, hogy szándékosan nem vállaltak túl nagy rizikót vele.
“Az erőforrás teljesítménye és reakciója jó, és nagyon-nagyon megbízható – egyetlen egységet használtunk a teszteken. A beszerelése is könnyű, ami előnyt jelentett például a hűtésnél. A csúcsteljesítmény mellett a reszponzivitása is jelentős szerepet játszik, és az új motorral a vezérlőrendszereink is könnyebben összehangolhatók.”
“Az erőforrást illetően a beszerelésnél azért nem vállaltunk kockázatokat, viszonylag biztosra akartunk menni a hűtéssel, Melbourne előtt konzervatívan álltunk ehhez. A többi területen viszont a szokásos a hozzáállásunk: keressük a javulást, feszegetjük a határokat.”

Kommentek

Alonso: A célba érés már nagy eredmény lenne

Fernando Alonso 2017-ben Forma-1-es versenyen még nem jutott el a kockás zászlóig, reméli, hogy a frissített Honda-motorral Szocsiban legalább a célba érés összejön végre.

F1: Szocsiban annyi a kanyarlevágós trükknek

Az FIA fekvőrendőröket szereltetett fel a szocsi pálya 2. kanyarjának bukóterébe, mostantól nem lehet ügyeskedni.

F1: Az Orosz Nagydíj legütősebb balesetei – videó

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat csak 2014 óta rendezik, de a szocsi helyszín három év alatt is produkált jó néhány húzós esetet.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

Rekordévet zárt a Mercedes Magyarországon

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly közel 190 ezer gépkocsit gyártott Kecskeméten, 3,8 százalékkal többet, mint 2015-ben.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte a szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.