F1: Rosbergnek máris jó érzései vannak

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.02.02. 09.30

Félelmetesen kezdte a téli tesztszezont a Mercedes és Nico Rosberg, a német pilóta a jerezi tesztelés első napján 157 kört meg.

Félelmetesen kezdte a téli tesztszezont a Mercedes és Nico Rosberg, a német pilóta a jerezi tesztelés első napján 157 kört meg. Rosberg több mint kétszer annyi kilométert teljesített, mint a második legszorgalmasabb pilóta, sőt előszezoni teszten soha, senki nem teljesített még ennyi kört. Noha Rosberg az időlistán csak a harmadik helyen zárt, ennek nincs sok jelentősége.


Rosberg nem akart válaszolni arra a kérdésre, hogy a Mercedes egy lépéssel a többiek előtt jár-e. “Csak egy jó rajtot tűztünk ki célul magunk elé, nem akarjunk magunkat a többiekhez hasonlítgatni. Ez még nem is lehetséges” – mondta Rosberg. “Csak azt tudjuk megítélni, hogy mit akartunk elérni az első napon, és ezt teljesítettük. Megvoltak a körök, amiket terveztünk, a kerékcserék, szóval ez egy jó rajt volt.”

Rosberg szerint az is korai, hogy az autót az elődjéhez lehessen hasonlítgatni. “Csak azt tudom mondani, hogy jó érzéseim vannak. Nincs ennek különösebb oka, számokkal vagy bármi mással sem tudnám alátámasztani, egyszerűen csak jó érzéseim vannak. Nagyobb problémák nélkül csináltuk végig a napot, az autó egyensúlya is többé-kevésbé megfelelő.”

“Természetesen nem tökéletes, és dolgoznunk kell rajta, de már vasárnap este elkezdtük az optimalizálást. Remélhetőleg hétfőre, aztán az én második napomra még jobb lesz.”

“Arra számítunk, hogy a riválisaink csökkentik a hátrányukat az idén, szóval szorosan rajtuk tartjuk a szemünket. Reméljük, hogy eleget dolgoztunk és eleget léptünk előre ahhoz, hogy előttük maradjunk.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.