F1: Bianchi miatt költözik a Maláj Nagydíj

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.01.15. 15.30

Igen valószínű, hogy a 2015-ös Maláj Nagydíjat biztonsági megfontolásból korábbi időpontra helyezik át.

A Jules Bianchi szuzukai tragikus balesetét kivizsgáló szakértői bizottság végső jelentésében több javaslatot is tett a hasonló incidensek megelőzésére, többek között az időjárás és a sötétedés által “veszélyeztetett” versenyek korábbi indítását is említették.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A Forma-1-ben 1999 óta szereplő Maláj Nagydíjat 2009-re Bernie Ecclestone az európai nézőknek kényelmesebb, helyi idő szerinti 17 órára tette, de ez csúnyán visszaütött, a leszakadó eső és a megérkező alkonyat miatt meg kellett szakítani a versenyt.
A 2009-es fiaskó után egy órával korábbra, 16 órára került a futam, de most, a Bianchi-eset tükrében újabb órával tolhatják korábbra, azaz 15 órakor rajtolhat a mezőny.
“Ecclestone úr felvetette, hogy a szuzukai baleset miatt az FIA bizonyos időkeretet szabott, szóval most megfontolja, hogy az eredeti időpontra tegye vissza a rajtot, talán már az idei évtől” idézte a szepangi pálya főnökét, Razlan Razalit a Reuters.
“Nekünk ez jó lenne. Kényelmesebb időkeret, így az emberek befuthatnak ebédidőben, megnézik a futamot, és öt körül már elindulhatnak haza. Ecclestone úr felvetette a korábbi rajtot, mi pedig azt mondtuk, hogy ha szeretné a 15 órás startot, mi teljes mértékben támogatjuk” – tette hozzá.
A 2015-ös Forma-1-es idény második fordulóját, a Maláj Nagydíjat március 27-29. között rendezik.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.