F1: Újragondolják a Honda kizárását a fejlesztésből

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.01.07. 14.30

Úgy tűnik, még nincs minden veszve a Honda számára, az FIA átgondolja a japánok motorfejlesztésből való kizárását.

Úgy tűnik, még nincs minden veszve a Honda számára, az FIA átgondolja a japánok motorfejlesztésből való kizárását. Ahogy a Vezess.hu is megírta, egy fogalmazási hiba miatt engedélyezték a gyártóknak a szezon közbeni fejlesztést, a Honda, mint új belépő esetében azonban ragaszkodik a szervezet a február 28-i homologizációs határidőig.


Az ügy a csapatok és gyártók Bernie Ecclestone-nal közös, keddi genfi megbeszélésén is téma volt, ezen ráadásul az FIA egyik képviselője is jelen volt. Az olasz Autosprint szerint egyelőre olyan megegyezés született, hogy az FIA hajlandó újragondolni az álláspontját a Hondával kapcsolatban, a következő hetekben több egyeztetés is lesz a felek között.

A Honda számára megkönnyebbülést jelentene, ha számára kedvező döntés születne, ellenkező esetben a McLarennel együtt keménykedésre is készek a japánok. Az Autosprint szerint kedvezőtlen döntés esetén a B terv az, hogy a McLaren egyenként óv majd minden olyan esetben, amikor a riválisok bármilyen mértékben módosítanak a motorjukon. A Honda ebben az esetben arra hivatkozna, hogy a szabályok csak egyféle specifikáció homologizációját engedélyezik, megkezdődött tehát a szabályértelmezési csata.

“A Honda az igazságos és fair küzdelemben hisz a sport és a rajongók érdekében egyaránt” – nyilatkozta a Honda egyik szóvivője. “A McLaren-Honda már kapcsolatba lépett az FIA illetékeseivel az ügyben, ennél többet nyilvánosan nem mondhatunk.”

Kommentek

Tudod, hogy kell kereket cserélni? Dehogy tudod!

Ez a videó most lépésről-lépésre megmutatja a kerékcsere folyamatát. Hidd el, eddig mindent rosszul csináltál.

Megállás közben szippant fel áramot a svédek hibrid busza

Olyan dízel-elektromos buszt fejlesztett ki a svéd Scania, melynek akkumulátora a buszmegálló aszfaltjából feltölthető.

Használtan villanyautót? Várj még ezzel pár évet!

Új elektromos modelljének dokumentációjában érdekes adatot tett közzé a General Motors. Röviden: egy évtized múlva a kocsi használati értéke töredéke lesz a mostaninak.

Börtönbüntetés járhat a dízelbotrány miatt Dél-Koreában

Rekordösszegű bírságot készül kiróni a Volkswagenre Dél-Korea. A cég képviselete örülhet, ha ennyivel megússza a dolgot.

Autópályadíj-botrány: nem a korrupt hivatalnok veszített, hanem mi

Lefokozták az osztályvezetőt, aki elengedte a tesójának a későn vett matrica miatt kapott pótdíjat. Pedig ez volt a leghelyesebb döntése, amióta dolgozik!

Okos kis kocka a Hondától

Jövő januárban leplezi le új koncepcióját a Honda. Önjáró, gondolkodó, elektromos gépkocsit ígérnek.

Összkerekes változatot kap a Dodge izomautója

Amerikai izomautóban szinte szentségtörés a V6-os motor és az összkerékhajtás, de a Dodge azt ígéri, hogy a Challenger GT így is élvezetes autó marad.

Hangosan felröhögött az autószerelő, ilyet még nem látott

A tulaj biztos nem röhögött ilyen jót, amikor közölték vele, hogy kuka a motor.

Oroszlánszívű Jaguar, kicsit molyrágta belsővel

Évek óta nem néztek meg annyira autót alattam, mint most ezt a hatalmas, kék Jaguart a 22-es felniken. Egyszerűen mindenki odavolt érte, fiatal-idős, férfi-nő, mindegy.

Elguruló autóval indul a videó, de várd ki a végét

Ennek a kínai autósnak biztos hogy rosszabb napja volt, mint közülünk sokaknak. Csak hajszálon múlott, hogy megmentse gurulásnak induló autóját, de rossz döntést hozott.

Négyüléses roadstert fontolgat a Mercedes

Német lapértesülések szerint túrakocsivá hizlalná büszke luxusroadsterét a Mercedes: az SL következő generációjában állítólag négyen fognak elférni.

Napelemmel ilyen magasra még nem repültek

Napelemes repülőgéppel akar feljutni a sztratoszféráig egy svájci kalandor, mindössze pár hónappal azután, hogy két honfitársa a világon elsőként megkerülte a Földet egy energiáját kizárólag napelemekből nyerő repülővel.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.