F1: Főszponzor nélkül is elvan a McLaren

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.01.07. 13.30

A McLarennél nem fogják elkapkodni az új főszponzor leigazolását, a pénz egyelőre nem gond.

A csapathoz 2007-ben csatlakozott Vodafone már 2013 elején bejelentette, hogy az idény végén elhagyja majd a McLarent, a wokingiak pedig akkor azt ígérték, hogy az év végén bejelentik majd az utódot.


A McLaren végül sem akkor, sem a 2014-es idény elején vagy közben nem szereztek új névadó szponzort, sőt, 2015-nek, az új hondás korszaknak is így futnak neki. A csapat versenyfőnöke, Eric Boullier azt állítja, nincs ok a sietségre.
“Az emberek szeretnének dátumot tudni, de nem kell nyilatkoznunk. Talán önteltnek hangzik, pedig tényleg nem úgy szánom, mindenesetre a McLaren megengedheti magának, hogy névadó szponzor nélkül versenyezzen. Kiváltságos helyzetben vagyunk” – utalt a francia arra, hogy a Honda az ingyen motorok mellett még komoly pénzt is visz a partnerségbe.
“Szeretnénk főszponzort, az egy további lépés, amely további projekteket tenne lehetővé, de őszintén szólva pillanatnyilag megvagyunk enélkül is. Nem mondom, hogy nem akarunk névadó szponzort, akarunk, de a megfelelőt akarjuk a megfelelő időpontban. Nem úgy akarjuk, mint más csapatok, hogy oké, olcsón is adjuk magunkat.”
Boullier szerint a Honda érkezése vonzóbbá teheti a csapatot a potenciális támogatók számára, mert “mindenki tudja, hogy meglesznek a megfelelő erőforrásaink, mindenünk meglesz ahhoz, hogy sikeresek legyünk.”

Kommentek

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

F1: Hamilton már nem is emlékszik Rosbergre

Lewis Hamilton végleg lezárta magában azt a fejezetet, amely a Nico Rosberg elleni, házon belüli csatájáról szólt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.