F1: Főszponzor nélkül is elvan a McLaren

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.01.07. 13.30

A McLarennél nem fogják elkapkodni az új főszponzor leigazolását, a pénz egyelőre nem gond.

A csapathoz 2007-ben csatlakozott Vodafone már 2013 elején bejelentette, hogy az idény végén elhagyja majd a McLarent, a wokingiak pedig akkor azt ígérték, hogy az év végén bejelentik majd az utódot.


A McLaren végül sem akkor, sem a 2014-es idény elején vagy közben nem szereztek új névadó szponzort, sőt, 2015-nek, az új hondás korszaknak is így futnak neki. A csapat versenyfőnöke, Eric Boullier azt állítja, nincs ok a sietségre.
“Az emberek szeretnének dátumot tudni, de nem kell nyilatkoznunk. Talán önteltnek hangzik, pedig tényleg nem úgy szánom, mindenesetre a McLaren megengedheti magának, hogy névadó szponzor nélkül versenyezzen. Kiváltságos helyzetben vagyunk” – utalt a francia arra, hogy a Honda az ingyen motorok mellett még komoly pénzt is visz a partnerségbe.
“Szeretnénk főszponzort, az egy további lépés, amely további projekteket tenne lehetővé, de őszintén szólva pillanatnyilag megvagyunk enélkül is. Nem mondom, hogy nem akarunk névadó szponzort, akarunk, de a megfelelőt akarjuk a megfelelő időpontban. Nem úgy akarjuk, mint más csapatok, hogy oké, olcsón is adjuk magunkat.”
Boullier szerint a Honda érkezése vonzóbbá teheti a csapatot a potenciális támogatók számára, mert “mindenki tudja, hogy meglesznek a megfelelő erőforrásaink, mindenünk meglesz ahhoz, hogy sikeresek legyünk.”

Kommentek

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

Kocsisor, ami Budapesttől a Balatonig ér

Ha egymás mögé állítanánk a 15 ezer autót, akkor a kocsisor Budapest határától majdnem a Balatonig érne – márpedig idén a Ford várhatóan ennyi járművet ad el Magyarországon.

F1: Alonso nem megy a Mercedeshez

Fernando Alonso felfedezője, menedzsere, “második apja”, Flavio Briatore azt állítja, hogy a spanyol biztosan nem megy a Mercedeshez 2017-re, tiszteletben tartják a mclarenes szerződést.

Leszavazhatják a Forma-1 megvásárlását?

A Forma-1 új tulajdonosaként emlegetett Liberty Media akár még ki is hátrálhat az üzletből, csak januárban szavaznak róla, hogy végigvigyék-e a felvásárlást.

F1: A McLarennek jövőre sem lesz főszponzora

A McLaren új főnöke, Zak Brown 2018-ra célozza az új névadó szponzor megszerzését. Nem lesz könnyű.

Így kell móresre tanítani a pofátlan porschést

Egy újabb közlekedő, akinek drágább az ideje, mint a többi autósé. Rutinosan előzte a sort, de most nem jött ki a lépés, mehetett vissza a startvonalra.

F1: Tízmilliárdos bukás az Osztrák Nagydíj

A Red Bull több tízmillió eurót veszített már a két évvel ezelőtt feltámasztott Osztrák Nagydíjon. Meddig nyelik le a veszteséget?

Csalásgyanú miatt vizsgálják a Porschét

A német WirtschaftsWoche szerint a német szövetségi közlekedési minisztérium és a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) gépjármű-nyilvántartó hivatal az üzemanyag-fogyasztási értékeket manipuláló szoftver gyanújával vizsgálatot indított a Porschénél.

Januárban jön a Lexus új zászlóshajója

28 évvel az első, eredeti Lexus LS megjelenése után színre lép a modell ötödik generációja. Még nem sok mindent tudunk róla.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.