F1: A Honda berágott a motorszabályok miatt

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.01.06. 14.30

A Honda tárgyalást kezdeményez a Nemzetközi Automobil Szövetséggel a szervezet motorfejlesztéssel kapcsolatos szabályértelmezése miatt.

A Honda tárgyalást kezdeményez a Nemzetközi Automobil Szövetséggel a szervezet motorfejlesztéssel kapcsolatos szabályértelmezése miatt. Az FIA pár napja közölte, hogy mivel a szabályok nem rögzítik betű szerint, hogy az új motorokat február 28-ig kell homoligozálni, a rendelkezésre álló fejlesztési zsetonjaikat tetszés szerint használhatják fel a gyártók a szezon alatt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szezon közben szabad a motorfejlesztés.


Az FIA szerint ez alól azonban kivételt jelent a Honda, mert a japánoknak ez lesz az első évük, így “úgy igazságos”, ha a többi gyártóhoz hasonlóan az első szezonban nekik is február 28-ig kell véglegesíteni a motorjukat.

Ron Dennis, a McLaren vezére szerint az FIA értelmezése diszkriminatív, és a Honda vezetői is “bosszantónak” nevezték az FIA véleményét. A BBC szerint a McLaren-Honda már kapcsolatba lépett az FIA illetékeseivel az üggyel kapcsolatban, ennél többet azonban egyelőre nem mond a csapat.

A BBC szerint a Honda úgy érzi, hogy a szabályértelmezéssel hátrányos helyzetbe kerül, a felek a jövő héten személyesen tárgyalnak.

A csapatok kedden is tartanak egy megbeszélést Genfben Bernie Ecclestone kezdeményezésére, a Mercedes, a Renault, a Ferrari és a Honda arról tárgyal majd, milyen legyen az F1 jövője. Noha a Honda kifejezetten a hibrid rendszer miatt tért vissza az F1-be, Ecclestone erősebb, olcsóbb és hangosabb motorokat szeretne már 2016-tól.

Mindezeken túl Ecclestone az autók kinézetét is alaposan átszabná, agresszívebb, látványosabb autókat akar, amelyek már vizuálisan is élményt adnak a nézőknek, emellett vezetni is nehezebb őket.

Kommentek

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.