F1: Jövőre év közben is lesz motorfejlesztés

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.12.22. 12.30

Úgy tűnik, a Mercedes a nagy ellenszélben kénytelen volt megadni magát, a hírek szerint jövőre év közben is lehet fejleszteni a motorokat.

Úgy tűnik, a Mercedes a nagy ellenszélben kénytelen volt megadni magát, a hírek szerint jövőre év közben is lehet fejleszteni a motorokat. A Stratégiai Munkacsoport a múlt héten ülésezett Genfben, ezen óriási vita bontakozott ki arról, hogy mi legyen a motorfejlesztési tilalommal.


Mivel Bernie Ecclestone is kilátásba helyezte, hogy kompromisszum hiányában többségi akarattal ver át egy sokkal komolyabb változtatást (új motorformula bevezetése), a Mercedes megadta magát.

A szabályok szerint a gyártóknak február 28-ig kell homologizálniuk 2015-ös motorjaikat, amelyen az év végéig nem változtathatnak. A BBC és az Auto, Motor und Sport szerint a megállapodás lényege, hogy az összes olyan gyártó, amely nem használja fel a rendelkezésére álló összes, 32 darab “fejlesztési zsetont”, az év közben is jogosult lesz változtatni, és tetszőleges időpontban bevetni a módosított specifikációjú motort.

A vita a svájci Blick szerint olyan heves volt, hogy a Mercedes, illetve az éppen jövőre visszatérő Honda is többször a kilépéssel fenyegetőzött. Mondjuk, a V6-osok miatt visszatérő Hondának elég nagy érvágás lett volna, ha 2016-ra ismét teljesen új formulát vezetnek be.

Az állítólagos megállapodásról csak az újságok számoltak be, az FIA és a csapatok részéről hivatalosan még nincs semmilyen újdonság.

Kommentek

Így néz ki egy 1 milliót futott Porsche

Ezek a sportautók nem arról híresek, hogy több százezer kilométert beleraknak tulajdonosaik, de néha azért előfordul.

Hat Suzuki Ignis, amitől könnybe lábad a szemed

Ebben az esetben nem ítélkezünk, ha valakinek ebben a formában tetszik az Suzuki Ignis, akkor nincs mit tenni, a lényeg, hogy a tulaj boldog legyen.

Őszinte használt autók több mint 500 000 kilométerrel

Ebben a kategóriában sokkal több eladó darabot találnánk, ha nem volna nemzetközi sport a kilométerórák visszatekerése. De mivel valamilyen csoda folytán a legtöbb eladó 15-20 éves autó alig futott 150-250 ezer kilométert, így a kilométert bevalló sokat futott autók ritkák, akár a fehér holló.

Minden autóba nyomkövetőt kell szerelni Kínában

Minden gépjárműbe műholdas nyomkövetőt kell szerelni az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm körzet egyik prefektúrájában a terrorizmus elleni küzdelem keretében.

Hivatalosan is megvan Magyarország legtorzabb BMW-je

Ha valaki netán van olyan elvetemült és pénzt ad érte, egy dologra kérjük: bontsa szét és alkatrészenként adjon túl rajta, mert ez ebben a formában a márka meggyalázása.

SsangYong XAVL: új szabadidőjármű Koreából

Genfben mutatja be új SUV-tanulmányát a SsangYong. Az egykori Korando szellemi utódja meglehetősen távol esett a fájától.

Női szupergonosz a Nissan elektromos nagykövete

Az Öngyilkos osztag című képregény-feldolgozás egyik főgonoszát játszó Margot Robbie ausztrál színésznőt választotta a Nissan elektromos mobilitási nagykövetéül.

Élőben barátságosabb a törtszemű Skoda Octavia

Menetrend szerint érkezett a harmadik generációs Skoda Octavia időközi ráncfelvarrása, ami leginkább két, alig pár centi hosszú lemezdarab miatt igazán érdekes a szokásos új színek, digitális funkciók, vezetéssegédek mellett.

Most minden kiderül egy F1-es kormány titkairól

A Haas versenyzője, Romain Grosjean ad egy kis eligazítást a Forma-1-es kormányok titkairól.

Százszámra gyártanák az elektromos buszokat a lengyelek

2025-től évente ezer buszt gyártanának Lengyelországban. Ennek alapjait most fektethetik le a lengyelek.

Hamilton: Az új Merci olyan, mint egy hajó

Lewis Hamilton elmondta, hogy mit gondol a Mercedes 2017-es autójáról, a W08-asról.

Kiderült, hol vannak a legdurvább dugók

A Los Angeles-i autósok vesztegeltek az utakon legtöbbet torlódások miatt 2016-ban a világon: fejenként 104 órát ültek dugókban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.