F1: A Marussia cuccait viszi az amerikai csapat

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.12.16. 11.30

A 2016-os Forma-1-es beszállásra készülő Gene Haas igyekszik minél többet megvásárolni a csődbe ment Marussia felszereléseiből.

Ahogy a Vezess.hu is megírta korábban, az októberben összeomlott Marussia-csapat története a végéhez ért, a ma és holnap elárverezik az alakulat felszereléseit, autóit, mindenét.
A Forma-1-be 2016-ban beszállni kívánó Gene Haas számára ez ragyogó lehetőség, igyekszik is minél több dolgot megszerezni amerikai projektje számára.


“Megvan a Marussia árverési katalógusa, úgy gondolom, hogy licitálunk majd jó néhány dologra” – mondta a NASCAR-ból ismert motorsport-szakember.
Haas azt tervezi, hogy a Ferrari-motorokkal és az olaszoktól kapott egyéb alkatrészekkel készülő autóját az USA-ban, a nemrég felépült F1-es központban tervezik és fejlesztik majd, de Európában, még pontosabban Angliában is lesz egy logisztikai bázisuk. Akár a Marussia banbury-i központja is szóba jöhet. 
“Sok brit csapat mindent egyedül gyárt le. Van ez az angol mentalitás, hogy ez csakis így működhet, mi viszont egyáltalán nem ebben gondolkodunk” – magyarázta. “Megnéztünk már egy helyet Abingdonban, de a környéken több lehetséges helyszín is van. Azt hiszem, talán a Marussia központját is érdemes megfontolni.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.