F1: Teljhatalmat szerez a McLaren-vezér

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.12.12. 16.40

Ron Dennis hamarosan teljessé teszi visszatérését: a McLaren cégvezére nemsokára többségi tulajdonossá válik.

Az elmúlt hetekben több pletyka is keringett a McLaren-csoporton belül hatalmi harcról, amely az aktív vezetéshez év elején visszatért Ron Dennis és társtulajdonosok között zajlott.


Mostanra kiderült, ki kerekedett felül, ugyanis bejelentették, hogy az eddig a részvények 25 százalékát bíró Dennis további részvényeket vásárol az 50 %-os résztulajdonos bahreini befektetési csoporttól, a Mumtalakattól, valamint a régi-régi partner, eddig szintén 25 %-ot birtokló Mansour Ojjehtől, pontosabban az ő nevéhez kötődő TAG-től.
A McLarennél elmondták, hogy a részvényvásárlásról már augusztusban megegyeztek, úgy tűnik, hogy Dennis mostanra szedte össze a szükséges forrásokat.
A brit cég pontos számokat nem közölt, de annyi biztos, hogy Dennis többségi tulajdonossá válik a tranzakció után, az sem zárható ki, hogy az ő kezébe kerül a teljes cégcsoport.
“A Mumtalakatnak már nincs köze a Forma-1-es csapathoz. Eladták a részvényeket Ronnak. Egy szabott határidőig kell fizetnie. Persze ha nem fizet, akkor visszaveszik a részvényeket, de a jelen állás szerint úgy néz ki, hogy Roné a teljes cég” – kotyogta el az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone csütörtökön.

Kommentek

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

F1: A Merci hibázott, amikor rászólt Hamiltonra

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egy interjúban azt mondta, hogy rossz döntést hozott az alakulat, amikor a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon gyorsításra kérte Lewis Hamiltont.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.