F1: Alonso egy év után leléphet a McLarentől?

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.12.10. 09.30

Még be sem jelentették az érkezését, de már arról szólnak a hírek, hogy Fernando Alonso akár 2015 végén elhagyhatja a McLarent, ha nem lesz elég versenyképes az autó.

A McLaren ugyan még mindig nem volt képes bejelenteni 2015-ös versenyzői felállását, de mára gyakorlatilag mindenki tényként kezeli, hogy a Ferrarinak hátat fordított Fernando Alonso náluk folytatja majd jövőre.


Mostanra az az érdekesebb kérdés, hogy meddig, hiszen az is nyílt titok, hogy a kétszeres bajnok spanyol legszívesebben az egyik ezüst nyílba ülne be, és ha a Mercedesnek nem sikerül megegyeznie Lewis Hamiltonnal a 2015-ön túli hosszabbításról, akkor Alonso ott akar lenni.
Az olasz Gazzetta dello Sport arról ír, hogy a McLarenhez 2007 után visszatérő Alonso olyan komolyan veszi a fentieket, hogy a kettő plusz egy opciós évre szóló mclarenes szerződésében kikötötte, hogy már 2015 végén szabadon távozhat, ha a McLaren-Honda nem lesz elég versenyképes.
Persze érthető, hogy Alonso nem akar egy újabb kudarcos projektet, 33 évesen az ideje fogy, márpedig határozott célja, hogy a 2005-2006-ban szerzett két címéhez legalább egy harmadikat szerezzen.

Ő a legsikeresebb magyar autóversenyző, mégsem ismeri senki!

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.