F1: Megszólalt a Ferrari kirúgott csapatfőnöke

Vettel Mattiacci búcsúajándéka a Ferrarinak

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.11.28. 15.30

Marco Mattiaccit teljesen váratlanul menesztette a Ferrari-elnök Sergio Marchionne a hét elején. A távozott csapatfőnök először adott interjút.

Marco Mattiaccit teljesen váratlanul menesztette a Ferrari-elnök Sergio Marchionne a hét elején, új csapatfőnöknek a régóta az F1 különböző bizottságaiban mozgó Maurizio Arrivabenét nevezték ki. Menesztése óta először szólalt meg a korábban a Ferrari amerikai részlegét vezető és felvirágoztató Mattiacci, aki nem éli meg kudarcként a csapatfőnökként töltött hét hónapot.


“Mauriziónak őszintén a legjobbakat kívánom” – nyilatkozta Mattiacci. “Nagyon kompetens személy, biztos vagyok benne, hogy a rajongók – velem együtt – olyan eredményekre számíthatnak tőle, amilyeneket elvárnak.”

“Téved, aki azt gondolja, hogy bármit is megbántam. Erre az időszakra úgy fogok emlékezni, mint amit szenvedélyes munkával töltöttem, hasonló hozzáállású munkatársakkal körülvéve. Nem érzem hibának, ami történt. Úgy érzem magam, mint aki 15 évet, és nem hét hónapot dolgozott a Ferrarinál, és ez nagy megtiszteltetés az életben.”

“Egyike vagyok azon szerencsés keveseknek, akik egy igazán különleges cégnél dolgozhattak, és ezt senki nem veheti el tőlem. Ami a jövőmet illeti, arra csak az ismert közmondással tudok reagálni: ami nem öl meg, az megerősít.”

Mattiacci úgy érzi, hogy az általa elindított szervezeti változtatások idővel eredményesek lesznek. “Biztos vagyok benne, hogy a kis lépések sorozata előbb-utóbb kifizetődik. Láttam Vettelről képeket, ahogy az abu-dzabi teszten a Ferrari bokszából követi az eseményeket, és büszkeséget éreztem, hogy Maranellóba csábítottam. Friss energiát és lelkesedést hoz magával, amire szüksége van a csapatnak.”

Mattiaccit megkérdezték arról is, hogy Vettelt a saját búcsúajándékának tekinti-e, amire a távozott csapatfőnök csak annyit mondott: “Ha így jelenik meg, kicsit sem fogom sajnálni.” Mattiacci egyedül a távozásának körülményeiről nem hajlandó beszélni. “Erről nincs mondanivalóm, és a jövőben sem lesz.”

Kommentek

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.