F1: Ecclestone csak a gyerekeket nézi le

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.11.24. 15.30

Másfél hete Bernie Ecclestone egy interjúban azt mondta, nem érdekli a fiatal generáció, mert többek között nem vesznek Rolexet és nem költenek sok pénz bankokban.

Másfél hete Bernie Ecclestone egy interjúban azt mondta, nem érdekli a fiatal generáció, mert többek között nem vesznek Rolexet és nem költenek sok pénz bankokban. “A kölykök látják a Rolex márkát, de vesznek majd órát? Nincs rá pénzük. Vagy ott a másik szponzorunk, a UBS – ezek a gyerekek tojnak a bankokra. Nincs is annyi pénzük, amennyit érdemes lenne bankban tartani.”


“Én ezt így látom. Fogalmam sincs, egyesek miért akarják elérni ezt az úgynevezett új generációt. Mi értelme van?” – mondta többek között Ecclestone, nagy vihart kavarva. A 84 éves üzletember most azt állítja, soha nem mondott olyasmit, amit a szájába adtak.

“Soha nem mondtam, hogy ‘fiatalabb generáció’, én gyerekekről beszéltem. A kérdés gyerekekről szólt” – mondta Ecclestone a Reutersnek. “Nem tudom, hány hat- vagy hétéves gyereknek vettek a szülei Rolexet, de világos, hogy nem ők azok, akik megveszik azokat a termékeket, amelyeket hirdetünk. Válaszoltam egy kérdésre. A kérdés gyerekekről szólt. Ennyi a történet.”

“A tinédzserek körében már szeretnénk vonzóbbá tenni az F1-et, mert ők is felnőnek egyszer, ahogy a most harmincévesek” – jelentette ki Ecclestone Abu-Dzabiban. “A gyerekekből is egyszer ügyfelek lesznek” – mondta ezzel kapcsolatban Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, aki kollégáihoz hasonlóan elég rossz néven vette Ecclestone eredeti nyilatkozatát.

A Ferrari azóta leváltott csapatfőnöke, Marco Mattiacci is egyetértett Wolff szavaival. “Egy olyan márkának, mint a Ferrari, attól a pillanattól kezdve kell foglalkoznia a potenciális vásárlóival, hogy azok be tudják kapcsolni a tévét. Mert így lesznek tényleg vevők, ha megengedhetik maguknak” – reagált a témára Mattiacci.

“A Red Bull márkát alapvetően meghatározza a fiatalság, óriási tábora van a csapatnak ebből a korosztályból, férfiak és nők egyaránt, teljesen vegyes korosztályból. Soha nem szabad elfeledkezni arról, hogy 84 éves szemmel a 70 éves is elég fiatalnak tűnik” – vitt be egy gyomrost Christian Horner Red Bull-csapatfőnök.

Kommentek

Hat Suzuki Ignis, amitől könnybe lábad a szemed

Ebben az esetben nem ítélkezünk, ha valakinek ebben a formában tetszik az Suzuki Ignis, akkor nincs mit tenni, a lényeg, hogy a tulaj boldog legyen.

Őszinte használt autók több mint 500 000 kilométerrel

Ebben a kategóriában sokkal több eladó darabot találnánk, ha nem volna nemzetközi sport a kilométerórák visszatekerése. De mivel valamilyen csoda folytán a legtöbb eladó 15-20 éves autó alig futott 150-250 ezer kilométert, így a kilométert bevalló sokat futott autók ritkák, akár a fehér holló.

Minden autóba nyomkövetőt kell szerelni Kínában

Minden gépjárműbe műholdas nyomkövetőt kell szerelni az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm körzet egyik prefektúrájában a terrorizmus elleni küzdelem keretében.

Hivatalosan is megvan Magyarország legtorzabb BMW-je

Ha valaki netán van olyan elvetemült és pénzt ad érte, egy dologra kérjük: bontsa szét és alkatrészenként adjon túl rajta, mert ez ebben a formában a márka meggyalázása.

SsangYong XAVL: új szabadidőjármű Koreából

Genfben mutatja be új SUV-tanulmányát a SsangYong. Az egykori Korando szellemi utódja meglehetősen távol esett a fájától.

Női szupergonosz a Nissan elektromos nagykövete

Az Öngyilkos osztag című képregény-feldolgozás egyik főgonoszát játszó Margot Robbie ausztrál színésznőt választotta a Nissan elektromos mobilitási nagykövetéül.

Élőben barátságosabb a törtszemű Skoda Octavia

Menetrend szerint érkezett a harmadik generációs Skoda Octavia időközi ráncfelvarrása, ami leginkább két, alig pár centi hosszú lemezdarab miatt igazán érdekes a szokásos új színek, digitális funkciók, vezetéssegédek mellett.

Most minden kiderül egy F1-es kormány titkairól

A Haas versenyzője, Romain Grosjean ad egy kis eligazítást a Forma-1-es kormányok titkairól.

Százszámra gyártanák az elektromos buszokat a lengyelek

2025-től évente ezer buszt gyártanának Lengyelországban. Ennek alapjait most fektethetik le a lengyelek.

Hamilton: Az új Merci olyan, mint egy hajó

Lewis Hamilton elmondta, hogy mit gondol a Mercedes 2017-es autójáról, a W08-asról.

Kiderült, hol vannak a legdurvább dugók

A Los Angeles-i autósok vesztegeltek az utakon legtöbbet torlódások miatt 2016-ban a világon: fejenként 104 órát ültek dugókban.

F1: Gyönyörű autót tervezett a Red Bull

Christian Horner csapatfőnök szerint a Red Bull 2017-es autója az egyik “legcsinosabb”, amit valaha tervezett a csapat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.