F1: A Marussia elindult Abu-Dzabiba

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.11.19. 15.30

Noha egészen mostanáig úgy tűnt, hogy a Marussiának nincs esélye elindulni a szezonzárón, Abu-Dzabiban az a hír terjedt el, hogy a csapat úton van a pályára.

Noha egészen mostanáig úgy tűnt, hogy a Marussiának nincs esélye elindulni a szezonzárón, Abu-Dzabiban az a hír terjedt el, hogy a csapat úton van a pályára. Adam Cooper szerint a felszerelést már repülőre tették, de egyelőre kérdés, hogy időben meg is érkezik-e a helyszínre. A Williams és a Caterham közötti garázs mindenesetre üresen vár a csapatra.


A Ferrari semmit nem bízott a véletlenre, a csapat motorjai, illetve az azokat üzemeltető mérnökök Abu-Dzabiban vannak, így ha valóban befut a Marussia, azonnal elkezdődhet a felkészítési munka. A csapat ugyanakkor tartozik a Ferrarinak, ez még bonyolíthatja a helyzetet.

Nagy kérdés, hogy amennyiben a Marussia elindul Abu-Dzabiban, ki vezeti az autó(ka)t, Max Chiltont ugyanis napok óta a Caterham lehetséges beugrójaként emlegetik. Abu-Dzabiban kiderült az is, hogy Bernie Ecclestone nagyvonalúságára is szükség volt ahhoz, hogy az indulását közösségi finanszírozásból megteremtő Caterham valóban el tudjon utazni a szezonzáróra.

“Azt mondták, menni akarnak, így ingyen elszállítottuk a felszerelésüket” – mondta Ecclestone. “Így legalább egy kicsit segítettünk nekik, bár nem lettünk volna kötelesek erre. Még egy különgépet is küldtünk értük.” Ecclestone korábban nyilvánosan kritizálta a Caterham közösségi finanszírozását, szerinte koldusok nem valók az F1-be.

Kommentek

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

F1: A Merci hibázott, amikor rászólt Hamiltonra

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egy interjúban azt mondta, hogy rossz döntést hozott az alakulat, amikor a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon gyorsításra kérte Lewis Hamiltont.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.