F1: Buttonnak egy köre sem volt tökéletes

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.11.08. 19.30

Jenson Button az ötödik helyet szerezte meg a Brazil Nagydíj időmérőjén, az angol nyolc ezreddel volt gyorsabb Sebastian Vettelnél.

Jenson Button az ötödik helyet szerezte meg a Brazil Nagydíj időmérőjén, az angol nyolc ezreddel volt gyorsabb Sebastian Vettelnél. “Nagyon érdekes edzés volt” – mondta Button. “A legnagyobb nehézség az volt, hogy a gumikat a megfelelő hőmérsékletre melegítsük. Nem könnyű itt a lágyakkal.”


“Az ötödik hellyel alapvetően elégedett vagyok, nagyon is. Igazából egyetlen köröm sem volt tökéletes, az utolsó próbálkozásomnál ráadásul már az első kanyar előtt keményen blokkoltam a kerekeimet. Szerencsére a Q3-as első köröm már elég jó volt.”

“Az elejétől elég messze vagyok ugyan, de legalább én vezetem az üldözőcsoportot. Az ötödik hely rendben van, és az autó is oké. A versenyre a cél világos: magam mögött szeretném tartani a többieket és nem nagyon leszakadni az elejétől, hátha történik valami.”

Magnussennek sem volt könnyű felmelegítenie a gumikat. “Egy körön nehéz volt működésre bírni a lágyakat” – panaszkodott a dán, aki csak hajszállal volt lassabb csapattársánál, ami a kilencedik rajthelyet jelentette számára. “Emiatt az utolsó kísérletemnél nem is tudtam már javítani. Kár érte, mert szoros volt.”

“Ha holnap száraz marad az idő, sokszor járunk majd a bokszban. Ez esélyt adhat nekünk, az eső meg kiszámíthatatlan. Az biztos, hogy a versenyre erős autónk lesz.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.