F1: A McLaren nem kap új tulajdonost

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.10.08. 12.30

A McLarennél cáfolták, hogy a korábban a Sauberrel, majd a Marussiával hírbe hozott kanadai milliárdos náluk szerezne tulajdonrészt.


Az elmúlt bő egy hónapban több hírben is szerepelt a kanadai divatmágnás milliárdos Lawrence Stroll neve. Stroll állítólag előbb a Saubernél, majd a Marussiánál érdeklődött a vásárlás lehetőségéről, nem utolsósorban azért, hogy a Ferrari utánpótlásprogramjában szereplő fia, Lance utat találhasson a Forma-1-be.
Eladásról végül egyik csapat esetében sem hallottunk, de most felröppent, hogy Stroll a McLarenbe szállna be, a kanadai a réges-régi résztulajdonos, jó ideje betegeskedő Mansour Ojjeh részvényeit venné meg.
A McLarentől cáfolták a hírt: “A McLaren Groupot egyetlen résztulajdonosa sem értesítette arról, hogy szeretné eladni a cégben bírt részvényeit. A részvények eladásakor elővásárlási jog van a többi résztulajdonosnak, előbb nekik kell felajánlani a részesedést. Tehát a pletykák minden alapot nélkülöznek” – mondta a szóvivő.
Közben továbbra sem tudni, ki vezet majd 2015-ben a wokingi csapatnál, a pletykák szerint a Sebastian Vettel távozása és valószínűleg Ferrarihoz való átigazolása által meglepett Fernando Alonso szorult helyzetben van, a Red Bull és a Mercedes ajtói zárva vannak előtte, a Hondával jövőre összeálló McLaren azonban nem hajlandó vele csak egy évre szóló szerződést kötni, márpedig a spanyol szeretné nyitva tartani a továbbállás lehetőségét. Egyre reálisabb opció lehet az egyéves kihayás.

Kommentek

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.