F1: Diffúz agysérüléssel ápolják Bianchit

Friss információkat közölt a csapat - nincs változás

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.10.07. 16.35

A Marussia-csapat európai idő szerint kedden délután újabb tájékoztatást adott Jules Bianchi állapotáról. Nincs változás, de a legjobb kezekben van.

A Marussia-csapat európai idő szerint kedden délután újabb tájékoztatást adott a Japán Nagydíjon megsérült Jules Bianchi állapotáról. Nincs változás, de a pilóta a legjobb kezekben van.
Az alakulat leszögezte, hogy a Szuzukában óriási sebességgel traktornak ütközött pilóta ún. diffúz agysérülést/diffúz axonkárosodást szenvedett, azaz a szerv nem egy konkrét helyre, pontra korlátozott, hanem nagymértékű gyorsulás/lassulás nyomán fellépett, a szövetek jelentős tömegére kiterjedő zúzódásszerű traumát kapott. 
A diagnózis nem hangzik jól, a diffúz axonkárosodás az agysejtek (neuronok) közötti kommunikációt – gyakorlati értelemben a beérkező információk feldolgozását, értelmezését – rontja, a közúti autóbaleseteknél is gyakori sérüléstípus általában rossz prognózissal jár, gyakori az állandó vegetatív állapot, és a halálokok között is szignifikáns.

Bianchi szülei, menedzsere, Nicolas Todt és Gerard Saillant professzor

Bianchi szülei, menedzsere, Nicolas Todt és Gerard Saillant professzor


A Marussia emellett közölte, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség vezető orvosa, Michael Schumacher barátja és kezelője, Gerard Saillant professzor, valamint egy másik, a Ferrari által felkért szaktekintély is segít a kezelésben. 
“Jules továbbra is a jokkaicsi Miei Általános Kórház intenzív osztályán van. Diffúz agysérülést szenvedett, állapota kritikus, de stabil. A kórház orvosai a lehető legjobb kezelésben részesítik, hálásak vagyunk mindenért, amit Jules-nek nyújtottak a balesete óta.”
“Szintén hálásak vagyunk az FIA Orvosi Bizottságának elnöke, Gerard Saillant professzor és a római La Sapienza Egyetem agysebésze, Alessandro Frati professzor jelenlétéért, aki a Ferrari felkérésére utazott Japánban. Ma érkeztek a kórházba, konzultáltak a Jules-t kezelő orvosokkal, hogy tanácsokkal láthassák el a családot. Saillant és Frati professzor is elismerte, hogy a japán kollégáik kiváló kezelésben részesítik Jules-t a miei kórházban.”
“A megfelelő időben további információkat közlünk majd.”

Kommentek

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

Karambollal végződött a robotautók első versenye

Mindössze két autó indult az új Roborace széria legelső futamán. Egyikük karambolozott és kiesett a versenyből, a másik gond nélkül teljesítette a távot.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Lotus 007: leghíresebb márkatársát köszönti az Evora különkiadása

Különleges kezelésnek vetette alá a fél éve bemutatott Evora Sport 410 modellt a Lotus. Az egyedi munka a világ talán leghíresebb Lotusa előtt tiszteleg.

Megvennéd Niki Lauda BMW M1-esét?

Bőven több, mint 500 millió forintot érhet Niki Lauda egykori BMW M1-ese, ami légitársasága alapítása miatt adott el.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Egyre népszerűbb Oroszországban a Kamaz

Az orosz gyártó 2016-ban tovább növelte piaci részesedését. A legkeresettebb modellek között szinte csak Kamaz gyártmányokat találunk.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

Legendás francia filmet forgatott újra a Ford

40 éves filmet forgatott újra a Ford modern formában és egy piros Mustanggal a főszerepben.

Tekerd fel a hangerőt, mert itt az 5 legszebben szóló Porsche!

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik az 5 legkirályabbul szóló Porsche, akkor már tudni fogod a választ.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.