F1: A McLaren támadja a Red Bull rádiózását

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.09.22. 14.30

A Szingapúri Nagydíj előtt az FIA végül enyhített a rádiózási tilalmon, csak a konkrét vezetéstechnikai tanácsokat tiltották be egyik futamról a másikra.

A Szingapúri Nagydíj előtt az FIA végül enyhített a rádiózási tilalmon, csak a konkrét vezetéstechnikai tanácsokat tiltották be egyik futamról a másikra. Az autó műszaki állapotával és beállításokkal kapcsolatos üzeneteket az év végéig lehet adni, a McLaren szerint a Red Bull rosszhiszeműen ilyenbe csomagolta be a Daniel Ricciardónak szánt vezetéstechnikai tanácsokat.


Ricciardo a biztonsági autós fázistól küszködött az autójával, az akkumulátorral kapcsolatos problémák miatt néha elment a motorerő. A csapat egész pontosan azt üzente az ausztrálnak, hogy “kerülje el a kijárati rázóköveket, ez segíthet az autó problémáján.” A McLarennek ez az üzenet nagyon nem tetszett, mert a verseny előtt szétküldött szabálymagyarázatban pontosan le volt írva, hogy a kerékvetőkről tilos beszélni.

“Szerintem ez kódolt üzenet volt. Az FIA dolga, hogy indít-e vizsgálatot, én erről nem tudok nyilatkozni” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója. “Furcsa üzenet volt. Egyszer oké lett volna, de kétszer vagy háromszor nem annyira.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke rövidre zárta a kérdést, szerinte egyeztettek az üzenet tartalmáról Charlie Whiting versenyigazgatóval. “Szóltunk Charlie-nak, és jeleztük, hogy Danielnek műszaki gondjai vannak” – így Horner. “Ezért szóltunk, hogy kerülje a kerékvetőket, mert ez további károkat okozott volna az akkumulátorban. Úgy érzem, rendben volt az üzenet.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.