8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.09.11. 10.35

A Ferrari távozó elnöke, Luca di Montezemolo igen szép összeggel gazdagodik, igaz, ez sem vigasz számára.

A Ferrari tegnap, 23 év után lemondott elnöke, Luca di Montezemolo a Fiat közlése szerint igen szép búcsúcsomaggal távozik, összesen 27 millió eurót (8,5 milliárd Ft) kap.


A végkielégítés egyik felét Montezemolo éves fizetésének ötszöröse, 13,71 millió euró adja, míg 13,25 milliót azért fizetnek neki, hogy 2017 márciusáig ne dolgozzon a cégcsoport riválisainak.
Montezemolót a szerdai búcsúzkodáson persze ez nem nagyon vigasztalta, a Ferrari hivatalos oldalán megjelent beszámoló szerint “bár a nemzetközi sajtó képviselői előtt tartotta magát, a (gyárban) az emberei között azért már hullottak a könnyei.”
Az új Ferrari-vezér, a Fiat-csoportot is vezető jogász-közgazdász Sergio Marchionne céges szempontból ugyan érthető, de érdekes kérdés, hogy ő, és a szintén csak kereskedelmi tudással-tapasztalattal rendelkező csapatfőnök, Marco Mattiacci hogyan lesz képes újra felfuttatni a Ferrarit.


“Nagyon sok tapasztalt ember dolgozik a Ferrarinál, a dolgozóinkban rejlik az erősségünk. Marchionne úr elnöki belépése megerősítette a közös célt, azaz az élre való visszatérést” – mondta a Ferrari szóvivője.
“A győzelem elengedhetetlen a Ferrari számára, kétségem sincs, hogy képesek is leszünk győzni. Mindent megteszünk, amit kell, minden erőforrást megadunk ahhoz, hogy elérjük ezt a célt” – ezt már az új elnök, Marchionne nyilatkozta.
Montezemolo is egyetért azzal, hogy ha bár nélküle is, a Ferrarinak sikerül majd a feltámadás: “A cégnél megvannak a keretek, az eszközök és az emberek ahhoz, hogy visszatérjen az élre, meggyőződésem, hogy nem is olyan sokára megint a Ferrari lesz a mértékadó csapat.”

Kommentek

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.