8,5 milliárddal lép le a Ferrari-elnök

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.09.11. 10.35

A Ferrari távozó elnöke, Luca di Montezemolo igen szép összeggel gazdagodik, igaz, ez sem vigasz számára.

A Ferrari tegnap, 23 év után lemondott elnöke, Luca di Montezemolo a Fiat közlése szerint igen szép búcsúcsomaggal távozik, összesen 27 millió eurót (8,5 milliárd Ft) kap.


A végkielégítés egyik felét Montezemolo éves fizetésének ötszöröse, 13,71 millió euró adja, míg 13,25 milliót azért fizetnek neki, hogy 2017 márciusáig ne dolgozzon a cégcsoport riválisainak.
Montezemolót a szerdai búcsúzkodáson persze ez nem nagyon vigasztalta, a Ferrari hivatalos oldalán megjelent beszámoló szerint “bár a nemzetközi sajtó képviselői előtt tartotta magát, a (gyárban) az emberei között azért már hullottak a könnyei.”
Az új Ferrari-vezér, a Fiat-csoportot is vezető jogász-közgazdász Sergio Marchionne céges szempontból ugyan érthető, de érdekes kérdés, hogy ő, és a szintén csak kereskedelmi tudással-tapasztalattal rendelkező csapatfőnök, Marco Mattiacci hogyan lesz képes újra felfuttatni a Ferrarit.


“Nagyon sok tapasztalt ember dolgozik a Ferrarinál, a dolgozóinkban rejlik az erősségünk. Marchionne úr elnöki belépése megerősítette a közös célt, azaz az élre való visszatérést” – mondta a Ferrari szóvivője.
“A győzelem elengedhetetlen a Ferrari számára, kétségem sincs, hogy képesek is leszünk győzni. Mindent megteszünk, amit kell, minden erőforrást megadunk ahhoz, hogy elérjük ezt a célt” – ezt már az új elnök, Marchionne nyilatkozta.
Montezemolo is egyetért azzal, hogy ha bár nélküle is, a Ferrarinak sikerül majd a feltámadás: “A cégnél megvannak a keretek, az eszközök és az emberek ahhoz, hogy visszatérjen az élre, meggyőződésem, hogy nem is olyan sokára megint a Ferrari lesz a mértékadó csapat.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.