F1: Alonso nem léphet le a Ferraritól

Ellenkezőleg, szerződést akar hosszabbítani

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.09.03. 12.30

A Ferrari csapatfőnöke cáfolta, hogy a gyenge eredmények miatt Fernando Alonso kibújhatna a szerződéséből. De a spanyol nem is akar menni.

A hét elején felröppent, hogy az amúgy 2016 végéig élő szerződésének eredményekre vonatkozó kitétele miatt Fernando Alonso szabadon távozhat a Ferraritól, szeptember 1-jétől nyitva áll számára az út valamelyik másik csapathoz, például a visszaszerzésére komolyan hajtó McLarenhez.


Alonso már kedden jelezte, hogy ő maga nem gondol ilyesmire, a csapatfőnök, Marco Mattiacci a brit Sky Sportsnak nyilatkozva pedig kerek perec cáfolta, az állítólagos szerződési záradék létét:
“Nem, ezt nem kívánom kommentálni, nem igaz. Nem szeretnék erről beszélni. Én tudom, hogy szerződéseink vannak a pilótáinkkal, értékesek számunkra, és közösen kell dolgoznunk, hogy jobbá tegyük az autót – ez az irányvonal” – mondta a főnök. 
Az elmúlt napok pletykáira reagálva a Ferrari honlapján egy hosszú interjút is megjelentettek Alonsóval, aki újra leszögezte, hogy nem vágyik más csapathoz, sőt már az újabb szerződésén dolgoznak.


“Már egy éve mondogatom, hogy maradni akarok a Ferrarinál, szeretném meghosszabbítani a szerződésemet. Ez a szándékom, és kéthetente, minden futam után elismétlem, de erről nem írnak, sőt, épp az ellenkezőjéről szoktak. Én sosem beszéltem más csapatokról.”
Te is szeretnél szerződést hosszabbítani, a Ferrari is, miért nem történt még meg?
“Már dolgozunk rajta.”
Szóval folyik a munka, és addig is, a mostani szerződés végéig Ferrari-pilóta maradsz?
“Még két évig él a szerződésem, én pedig mindig igyekszem lehűteni a kedélyeket, mindig elmondom, hogy addig maradok, ameddig szükséges. Meglátjuk, mi lesz, de a következő két év nem kérdéses.”


Szükséges? Mihez? A bajnoki győzelemhez? Addig maradsz, amíg újra a csúcsra nem érsz?
“Természetesen a győzelem a legfontosabb, minden sportolónak ez a fő. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy más dolgok is adhatnak önbizalmat, és örömöt a munkában, és azt hiszem, a puszta győzelemnél többet is nyújthatok a Ferrarinak. Ez a csapat a szenvedélyről szól, versenyzőként már az itteni munka is büszkévé tesz az eredményektől függetlenül.”
“A legfőbb, hogy kijavítsuk az autó és a csapat hiányosságait, mindent elvégezzünk, amit kell. Mattiacci is osztja ezt a változtatási vágyat, az agresszívebb hozzáállás bevezetését. Ez az újult győzni akarás is vonzóvá teszi számomra a maradást.”

Kommentek

Tudod, hogy kell kereket cserélni? Dehogy tudod!

Ez a videó most lépésről-lépésre megmutatja a kerékcsere folyamatát. Hidd el, eddig mindent rosszul csináltál.

Megállás közben szippant fel áramot a svédek hibrid busza

Olyan dízel-elektromos buszt fejlesztett ki a svéd Scania, melynek akkumulátora a buszmegálló aszfaltjából feltölthető.

Használtan villanyautót? Várj még ezzel pár évet!

Új elektromos modelljének dokumentációjában érdekes adatot tett közzé a General Motors. Röviden: egy évtized múlva a kocsi használati értéke töredéke lesz a mostaninak.

Börtönbüntetés járhat a dízelbotrány miatt Dél-Koreában

Rekordösszegű bírságot készül kiróni a Volkswagenre Dél-Korea. A cég képviselete örülhet, ha ennyivel megússza a dolgot.

Autópályadíj-botrány: nem a korrupt hivatalnok veszített, hanem mi

Lefokozták az osztályvezetőt, aki elengedte a tesójának a későn vett matrica miatt kapott pótdíjat. Pedig ez volt a leghelyesebb döntése, amióta dolgozik!

Okos kis kocka a Hondától

Jövő januárban leplezi le új koncepcióját a Honda. Önjáró, gondolkodó, elektromos gépkocsit ígérnek.

Összkerekes változatot kap a Dodge izomautója

Amerikai izomautóban szinte szentségtörés a V6-os motor és az összkerékhajtás, de a Dodge azt ígéri, hogy a Challenger GT így is élvezetes autó marad.

Hangosan felröhögött az autószerelő, ilyet még nem látott

A tulaj biztos nem röhögött ilyen jót, amikor közölték vele, hogy kuka a motor.

Oroszlánszívű Jaguar, kicsit molyrágta belsővel

Évek óta nem néztek meg annyira autót alattam, mint most ezt a hatalmas, kék Jaguart a 22-es felniken. Egyszerűen mindenki odavolt érte, fiatal-idős, férfi-nő, mindegy.

Elguruló autóval indul a videó, de várd ki a végét

Ennek a kínai autósnak biztos hogy rosszabb napja volt, mint közülünk sokaknak. Csak hajszálon múlott, hogy megmentse gurulásnak induló autóját, de rossz döntést hozott.

Négyüléses roadstert fontolgat a Mercedes

Német lapértesülések szerint túrakocsivá hizlalná büszke luxusroadsterét a Mercedes: az SL következő generációjában állítólag négyen fognak elférni.

Napelemmel ilyen magasra még nem repültek

Napelemes repülőgéppel akar feljutni a sztratoszféráig egy svájci kalandor, mindössze pár hónappal azután, hogy két honfitársa a világon elsőként megkerülte a Földet egy energiáját kizárólag napelemekből nyerő repülővel.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.