Haldokló gyerekeknek segített Ecclestone

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.08.07. 14.30

A Bernie Ecclestone-ra kimért pénzügyi bírság jó helyre került, ekkora összeggel még sosem támogatták a szomorú sorsú gyermekeket.

Bernie Ecclestone viszonylag olcsón megúszta a börtönbüntetést a Forma-1 jogainak 2005-ös eladását érintő korrupciós ügyben, hiszen a peren kívüli megegyezéssel kialkudott 100 millió dolláros (23,5 milliárd Ft) “bírság” nem apasztja meg túlságosan 3-4 milliárd angol fontnyi (1200-1600 milliárd Ft) becsült vagyonát.
Míg 99 milliót a német államkincstárnak kellett befizetnie, egymilliót egy jótékony célra kellett áldoznia. Azt nem tudni, hogy a bíróság döntött a kedvezményezettről, vagy maga Ecclestone – vagy képviselői – választotta ki a támogatni kívánt ügyet, mindenesetre egyértelműen nemes célra fordítják majd az összeget, amely egy németországi gyermek-hospice alapítványhoz került.

Hospice

Az elmúlt egy-két évtizedben elterjedt, az idősek vagy halálos betegség végső stádiumában járó emberek és hozzátartozóik komplex megközelítésű orvosi, pszichológiai, lelki kezeléséről-támogatásáról szóló ellátás, szolgálat, amelynek célja a haldokló és környezete számára méltóvá, a lehető legelfogadhatóbbá, legkönnyebbé tenni a halált és a búcsút.

A Deutsche Kinderhospizstiftung kuratóriumának vezetője el sem hitte, hogy ekkora pénzzel “gazdagodott” az alapítvány, “hatalmas meglepetés” volt számukra az 1 millió dollár, ez majdnem tízszer annyi, mint az eddigi legnagyobb adomány: “Három éve valaki 100 ezer eurót adományozott” – mondta Margret Hartkopf a Tagesspiegelnek.
Ecclestone azért még nem úszta meg 100 százalékosan a történetet, még az eredetileg megkárosított – legalábbis az egykori alkalmazottjukat, Gerhard Gribkowskyt két éve ezért ítélték el – Bayerische Landesbankot is kárpótolnia kell, nekik 25 millió eurót (7,9 milliárd Ft) ajánlott, a pénzintézet pénteken ad választ arra, hogy elfogadják-e ezt. 

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.