F1: Ecclestone 100 millióért úszta meg a börtönt

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.08.05. 10.55

Bernie Ecclestone korrupciós ügye peren kívüli megegyezéssel zárult, az F1 ura 100 millió dollárt (23,5 milliárd Ft) fizet.

Már a múlt héten felröppent, hogy a Forma-1 jogainak 2005-ös eladását illető vesztegetési ügyben vádlottként szereplő Bernie Ecclestone elmarasztaló ítélet, börtönbüntetés nélkül megúszhatja a Münchenben április eleje óta folyó bírósági ügyét.


Mostanra biztosnak látszik a dolog, ugyanis a a legfrissebb tudósítások szerint az F1 urának védői által felajánlott 100 millió dolláros (23,5 milliárd Ft) összeget az ügyészek is elfogadták, ugyanis az angol üzletember “hajlott kora” és “egyéb körülmények” nem tették szükségessé az akár 10 éves szabadságvesztést. 
A német jog szerint bizonyos, jól körülírt esetekben a büntetőperek is lezárhatók az ítélkezés előtt, ha a vádlott képviselői, az ügyészség és a bíró közös megegyezésre jut valamilyen kártérítés vagy egyeztetett, enyhe büntetés kérdésben.
Kedd délutánra az ügyben elnöklő bíró is jóváhagyta a pénzbeli jóvátételt, ezzel véget is ért az ügy. Ecclestone-nak egy héten belül kell befizetnie a pénzt. “Igen, vállalom ezt” – mondta a bírónak.
A 100 milliós megváltás a német büntetőbíráskodás történetének eddigi legnagyobb ilyen összege.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.