Räikkönen: Borzasztó hosszú út áll előttünk

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.08.01. 14.35

Kimi Räikkönen a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon valamelyest magára talált, de a 2014-es szezon pocsék első fele után nem túl boldog.

Kimi Räikkönen idei ferraris visszatérése igen rosszul alakult, miközben Fernando Alonso a nem túl versenyképes vörös autót azért folyamatosan az erősebb pontszerző helyeken vitte célba, kétszer pedig dobogóra is állt, a finn végig bukdácsolt, küszködött.
Bár az időmérőt csúnyán eltolta számára a csapat, Räikkönen a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon végre magára talált, a versenyen 10 helyet javítva a 6. helyen intették le – ez lett az idei legjobb eredménye. A nyári szünet előtt ugyan jól jött a pozitív zárás, de összességében cseppet sem elégedett a szezonjával:


“Így is kiábrándító. Nagyon húzós volt az idény első fele, szóval jó dolog volt végre pontokat szerezni, de egy kicsivel jobb eredmény nem változtat azon, hogy ment eddig az év. Egy jó futam. Néhány másik versenyen is lehetett volna sokkal jobb eredményem, de mindig közbejött valami.”
“Vannak biztató jelek, és persze az autó is sokkal jobb, mint az év elején volt, de ez így normális, ezért dolgozunk. A jövő évre nagyot kell előrelépnünk, folyamatosan fejlődnünk kell. Tudom, hogy jó terveink vannak, hiszek a csapat tagjaiban is, nyilván lépésről lépésre kell haladni, hogy végül teljesen elégedttek lehessünk az autóval. Akkor aztán odaérhetünk, ahol szeretnénk lenni, a futamgyőzelmekért küzdhetünk.”
 
A finn pilóta leszögezte, hogy a pocsék eredmények ellenére nem rendült meg a bizalma a saját képességeiben.


“Tudom, hogy nem veszett el hirtelen a tavalyi tempóm, ezért is volt kiábrándító az állandó problémákkal küszködni, hogy még a jobb versenyhétvégéken is edzésről edzésre, kanyarról kanyarra küzdeni kellett az autóval. Tisztában vagyok vele, hogy sok mindenen lehet még javítani, és ha meglesz a bizalmam az autóban, akkor minden sokkal simábban megy majd. Persze ez nem megy gyorsan, eltart egy darabig. Egyértelműen a jó irányba haladunk, de borzasztó hosszú út áll még előttünk, a Ferrari előtt.”
Räikkönen honfitársa és mclarenes elődje, Mika Häkkinen is úgy véli, hogy a 2007-es bajnokot nem szabad még leírni, magára fog találni: “Csak idő kérdése a dolog. Kimi ugyanolyan gyors, mint Alonso, ha sikerül a saját kedvére beállítani az autót.”
11 forduló után Räikkönen 27 ponttal a 12. helyen áll a bajnokságban, Alonso 115 ponttal a 4.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.