Kikerülhető a nyári viharkár

Szerző: Hirdetés levél küldés 
Dátum: 2014.07.21. 00.01

A nyaralás a nyugalomról és a biztonságról szóljon, amit autójának a szélsőséges időjárás ellen csak a casco biztosít.

Frontok jönnek, mennek – az időjárás szempontjából eseménytelen, hosszan száraz nyarak a legtöbb prognózis szerint nem igazán jönnek vissza többé. Hozzá kell szokniuk az autósoknak is a júliusban tapasztalt szélsőséges körülményekhez, a néhány napos száraz időt felhőszakadások, viharok, akár jégesők váltják.

Ilyenkor könnyen megsérülnek az autók. Egy-egy jégeső komoly anyagi károkat képes okozni a járművekben, a zöldövezetben parkolók autóit a kidőlő fák akár mozgásképtelenné is tehetik, míg a szél által a tetőkről lesodort cserepek szélvédőket törhetnek be, vagy más jellegű kárt okozhatnak. De a hirtelen lezúdult esővíz után maradt mélyebb vízbe óvatlanul behajtva is tönkre tehetjük autónkat.

Nyáron sokan utaznak, kirándulnak így óhatatlanul parkolnak ismeretlen helyen, ami a figyelmes autósok kockázatát is növeli. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a kötelező biztosításuk fizet az időjárás okozta különféle károkra, de a valóságban csak a casco-val biztosított autók tulajdonosai lehetnek mindig nyugodtak.

Figyelmes parkolás és casco

Bármennyire is gondos az autós, főleg a nyári kirándulások, szabadságok során képtelenség idegen helyen csupán a parkolással elejét venni a hirtelen jött vihar okozta károknak. Városban nyaraláskor nem lehet elkerülni a házak közötti parkolást, ahogyan zöldövezetben sem a fák melletti várakozást.

Nyaranta sajnos nem ritka a vihar okozta kár

A járművek fóliázása az aprócska gallyak okozta karcolástól esetleg megvédhet, de az elmúlt évek tapasztalatai egyértelműen igazolják: a hirtelen jött felhőszaladások, viharok, és a meglehetősen gyakori jégesők komoly anyagi károkat okoznak a szabadban álló járművekben.

Azt se felejtsük soha, hogy az autónk nem csónak. Égszakadás után esővízzel teli mélyedésekbe, aluljárókba hajtva jelentősen csökkenhet a fékhatás, víz kerülhet az utastérbe, de ha száraz is marad a cipőnk, akár fel is úszhat a kocsi a vízen, ami szintén balesetveszélyes. Ha már belehajt valaki a vízbe, nagyon óvatosan válassza meg a tempót, hiszen a hullámtolás jelensége miatt könnyen vizet szívhat a motor.

Biztonságunk érdekében az egyetlen megnyugtató megoldás a neten akár percek alatt megköthető casco, amely az időjárás okozta károk mellett természetesen a lopás és törés esetén is kártérítést fizet a gondos autósnak.

A biztonságban eltöltött nyugodt kikapcsolódásról szóljon a nyaralás az autósoknak, ne a bosszankodásról.

További információk

Kommentek

Betiltanák a dízelautók árusítását Magyarországon

Egy most benyújtott parlamenti indítvány azt kezdeményezi, hogy 2020-tól a dízel, majd 2025-től minden belső égésű motoros jármű forgalmazása szűnjön meg Magyarországon.

Spanyol Wunderwaffe, 300 lóerővel: SEAT Leon Cupra

A SEAT Leon frissítése most lett teljes, megérkezett a legerősebb, leggyorsabb modell, a Cupra is.

Top 10: nyitható tetejű, de nem kabrió, mi az?

Az új MX-5 furcsa, elektromos mozgatású, se nem kabrió, se nem egészen targa teteje adta az ihletet, hogy összegyűjtsük a tíz – szerintünk – legizgalmasabb nem kabrió és nem CC tetőt az autótörténelemből.

Hamilton: A Forma-1 “szomorú”, “elavult”

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton szerint a Forma-1-re nagyon ráfér a ráncfelvarrás, a megújulás, reméli, hogy az új tulajdonos tesz majd ennek érdekében.

Tudod, mikor mutatták be először ezeket az autókat?

Egy kimondottan nehéz kvíz következik, ami próbára teszi az autós tudásod.

Két hét múlva jön a kabrió Mercedes E-osztály

A kirakós utolsó darabja is a helyére kerül: a Mercedes-Benz a Genfi Autószalonon mutatja be az E-osztály kabrió kivitelét.

F1: Balhéval indulhat az új idény

A Force India technikai főnöke szerint a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon óvást nyújthat be a Ferrari a Mercedes és a Red Bull trükkös felfüggesztése miatt.

Nyolc parkolót foglalt el két furgon Győrben

A Kisalföld olvasója az egyik győri áruház parkolójában futott bele a két szokatlanul parkoló furgonba.

F1: Így közölte Rosberg a visszavonulást a főnökkel

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egy friss interjúban elmondta, hogyan tudta meg, hogy Nico Rosberg a visszavonulás mellett döntött.

Íme luxusautóként a magyar honvédek orosz gépe

A GAZ 69, vagyis a Magyar Honvédség kötelékében is szolgáló orosz terepjáró meglepő metamorfózison esett át. Igénytelen, terepre termett célszerszámból divatos géppé változott.

Elextra: ha igazi, nagyot szól majd!

Svájci-német-dán koprodukcióban készülhet el a Tesla Model S új kihívója. Az Elextra egyelőre nem több egyetlen hatalmas, színpompás ígéretnél.

Gigaüzlet lehet a PSA-nak az Opel megszerzése

Mintegy kétmilliárd euró (615 milliárd forint) megtakarítást hozhat a PSA konszernnek az Opel felvásárlása.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.