F1: Kitart a Ferrari szövetségese

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.07.01. 09.30

Bár hírbe hozták már őket a Mercedesszel, a Saubernél egyelőre kiállnak a nem túl versenyképes motort gyártó szállító, a Ferrari mellett.

A Sauber eredetileg a Mercedes partnereként és támogatásával lépett be a Forma-1-be, azonban bő másfél évtizede a Ferrari lojális szövetségese. 
Az idén nyolc forduló után is pont nélkül álló svájci csapat versenyképtelenségében az olaszok nem túl jól sikerült erőforrása is belejátszik, így felmerült, hogy akár ők is átvehetnék a McLaren által jövőre üresen hagyott vásárlói helyet, de Hinwilben azt mondják, egyelőre kitartanak az olaszok mellett. 


“Továbbra is jó a kapcsolatunk a Ferrarival” – mondta a Crash.netnek a csapatfőnök-résztulajdonos Monisha Kaltenborn. “Voltak már jó és rosszabb időszakaink együtt. Igen, pillanatnyilag elérhető a piacon egy olyan erőforrás, amelyikkel előnyben vannak a partnerek, az a motor uralja az idényt” – utalt a Mercedesre.
“Nekünk nincs meg ez az előnyünk, de tudom és bízom benne, hogy a Ferrarinál dolgoznak a javuláson, és már most is látjuk ennek az eredményeit. Jönnek a fejlesztések, de végső soron a teljes csomagról van szó, minden területen javulni kell” – magyarázta az F1-es történetének legrosszabb évét teljesítő csapat vezetője.
A Sauber – ha nem is ennyire – tavaly is küszködött az idény első felében, de a nyári szünet után komoly lendületet vettek. Kaltenborn szerint idén is sokat segíthet majd az augusztusi vakáció.
“Nagyon remélem, hogy júliusban is látunk valami előrelépést, de talán a szünetet használhatjuk majd ki, akkor vehetünk új lendületet. Persze azt sem szabad elfeledni, hogy az aktuális évre fordított erőfeszítések hiányozhatnak a következő idényben. Viszont a tavalyhoz képest megvan az a különbség, hogy jövőre nem jön olyan radikális változás, szóval az idei munka remélhetőleg hasznosítható lesz a jövő évi autónál is.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.