Rosberg nem látogatja meg Schumachert

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.06.19. 11.30

A mercedesesek egyelőre csak távolról szorítanak Michael Schumacherért, az autókon ezután is ott lesz a “küzdj tovább!” üzenet.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm hétfőn jelentette be, hogy a tavaly december végén síelés közben súlyos agysérüléseket szenvedett Forma-1-es legenda “nincs kómában”, és hogy elszállították a grenoble-i kórházból. A 45 éves expilóta a svájci otthonához közeli Lausanne-ba került.
Schumacher továbbra is csak időnként van magánál, beszélni nem tud, de a szállítás közben a mentőautó személyzetével és általában a családjával is szemmozgásokkal, biccentésekkel kommunikál. 
A barcelonai egyetemi kórház neurológus főorvosa, Robert Belvi szerint az utóbbi információk mindenképpen pozitívak: 

Schumacher új tarózkodási helye, a lausanne-i kórház Fotó: Europress

Schumacher új tarózkodási helye, a lausanne-i kórház Fotó: Europress


“A kómából való felébredés azt jelenti, hogy a páciens képes kapcsolatot teremteni a környezetével, például képes egyszerűbb utasításoknak engedelmeskedni, utasításra nyitni, zárni a szemeit, kinyújtani a nyelvét, ilyesmik” – mondta a spanyol AS-nek. 
“Ha tényleg képes ezekre, akkor egyértelműen megvan a kapcsolat az agy és a külvilág között. A kómából való felébredés nagyon pozitív a prognózis szempontjából. Schumacher az első választ már megadta arra, hogy vegetatív állapotban van-e vagy magánál van. Most majd kiderül, hogyan alakul a felépülés, remélhetőleg 100 százalékos lesz.”
“Azonban nem érdemes a régi személyt visszavárni a beszéd, a mozgás tekintetében – minden a sérülések súlyosságától függ. De az ébredés után általában elég gyorsan haladnak a dolgok, az első három hónapban kiderülhet majd, hogy Schumacher milyen tempóban halad, és milyen maradandó károsodásai lehetnek.” 

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Schumacher utolsó F1-es csapattársa, a mercedeses Nico Rosberg nagyon örül a híreknek, de egyelőre nem tervezi, hogy személyesen is találkozzon honfitársával: “Nem, a látogatás nem lenne illendő, hiszen nem tartozom a szűkebb baráti köréhez” – nyilatkozta a német Bildnek, hozzátéve, hogy ő maga hisz a nagy küzdőként ismert hétszeres bajnok felépülésében.
“Emlékszem, amikor az egyik utolsó futamán, Austinban is minden egyes körön a határon nyomta, pedig csak a 10. helyért küzdöttünk. Utána pedig végigülte a kétórás csapatértekezletet, pedig az ő pályafutásával és eredményeivel a háta mögött elnézhető lett volna, ha jobb dolga is akad. Ezért is tudom, hogy ha valaki, hát Schumi képes megnyerni ezt a küzdelmet.”

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A Mercedes idén “Keep figthing Michael”, azaz “küzdj tovább, Michael!” matricákkal az autóin versenyez, és ez a legfrissebb hírek után is marad az ezüst nyilakon, mondta a csapatfőnök, Toto Wolff: “A Schumi-matrica egészen addig marad, amíg Michael nincs túl ezen a nehéz küzdelmen.”

Kommentek

Chevy Camaro ZL1 1LE: csak véletlenül kap rendszámot

Egyedi komponensekkel és hangolással tette versenypálya-kompatibilissé a Camaro eleve legsportosabb kivitelét a Chevrolet.

Minden második autós kártérítést kap

500 millió forintból javítják ezekben a hetekben a kátyúkat országszerte, de a Magyar Közút szerint az általuk használt anyag csak ideig-óráig jó, a tartóssága változó. Akinek megsérült az autója, jelentkezzen, jár a pénz.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.