F1: A Ferrari megint csúcstalálkozót hív össze

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.06.16. 09.30

A Ferrari elnöke újabb értekezletet kezdeményez a Forma-1 “rossz irányvonalának” megvitatására, a Google és az Apple véleményére is kíváncsiak.

A Ferrari a Forma-1 radikálisan új szabályokat hozó 2014-es átalakulásával sem tudott élni, az olasz csapat továbbra is csak a néha ütőképes, de inkább csak fontos mellékszereplő helyzetében van. Maranellóban természetesen úgy értelmezik ezt, hogy maga a Forma-1 “romlott el”, az elnök, Luca di Montezemolo tavasz után újabb értekezletet sürget a dolgok helyrehozására.
Montezemolo az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-nak, és a többségi jogtulajdonos CVC befektetési csoport vezetőjének, Donald McKenzie-nek írt levelet, amelyben megint vitát kezdeményezett.


“A Ferrarinak fél évszázad alatt a vérébe ivódott a Forma-1, ezért döntöttünk, hogy lépnünk kell, hogy újra helyes irányba állítsuk a rossz útra került sportágat. A maranellói márka hivatalos lépésre szánta el magát: az elnök, Luca di Montezemolo határozott ajánlattal fordult Bernie Ecclestone-hoz és a sportágat birtokló céghez” – írták a Ferrari hivatalos oldalán.
“Nem ultimátumról vagy fenyegetésről van szó, egyszerűen csak össze akarjuk hozni a kulcsszereplőket, hogy olyan új elképzelésekről tárgyaljunk, amelyek továbbra is a motorsport csúcsán tarthatják a Forma-1-et – az olimpia és a foci-világbajnokság szintjén.”
“Az elnök szeretne közös ötletelést, hogy együtt tegyünk valamit a Forma-1 érdekében. Minden vélemény számít: a csapatoké, a szponzoroké, a versenyszervezőké, a sajtóé is, így lehet újra feléleszteni a Forma-1 értékeit. Montezemolo elnök úr olyan szereplőkre is számít, akik még nincsenek jelen hivatalosan az F1-ben: az újmédiára, a közösségi hálózatokra, és olyan óriásokra, mint a Google és az Apple.”
“A Forma-1-nek a műszaki innováción, a kutatás-fejlesztésen kell alapulnia, de mindennek fenntartható költségekkel és ami a legfontosabb, szórakoztató termékként kell megvalósulnia. A show vonzza a szponzorokat, a befektetőket és mindenek előtt a nézőket, ők a Forma-1-es termék fogyasztói.” 
“A hozzávalók megfelelő arányának megtalálása életbe vágó fontosságú az imádott sportágunk jövője és fenntarthatósága szempontjából” – hirdettek kampányt Maranellóban.

Kommentek

F1: Alonso rátette a kezét az Indy-trófeára

Hétfőn az Andretti Motorsport főhadiszállásán járt Fernando Alonso.

F1: Buttonnak elég lesz 10 kör!

A McLarennél nagyon bíznak a Monacóban Fernando Alonso helyére beugró Jenson Buttonban, úgy gondolják, a pályás tesztelésnek nem lett volna haszna számára.

F1: Szocsiban talán már célba ér Alonso

A Honda a hétvégén következő Orosz Nagydíjra megbízhatósági javításokat visz, a múlt heti teszt után bizakodnak a McLarennél.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Barbár Mad-Max autó a Mitsubishitől

A Top Gear felkérésére félelmetes sivatagi versenyautót épített a Mitsubishi, majd elkészítették annak civil, megvásárolható kiadását is.

Visszatért a lépcsőshátú Swift!

Bemutatkozott és három hét múlva már meg is vásárolható a Suzuki Swift szedán – igaz, nem Suzuki, nem Swift, és nem is kapható Európában.

A lakótelep közepén sikerült elakadni egy szabadidő-autóval

Újabb eset bizonyítja, hogy a szabadidő-autó nem terepjáró, főleg utcai abroncsokkal nem.

Városban száguldozó kretének rontják a BMW-sek jó hírét

Az ilyen videók miatt romlik a bajor márka tulajdonosainak megítélése, mert ez már nem a használja-e az indexet szint. Ez közveszélyes szórakozás.

Magyarországon épít szupertöltőt a Tesla

Nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentett be a Tesla. Az akciónak van hazai vonatkozása is.

Teniszpályára skiccelték fel a luxuskombit

Wimbledon makulátlan gyepébe nem vandálok, hanem maguk a pályagondozók rajzolták bele a Jaguar XF Sportbrake prémium kombi körvonalait.

Felhők közé emel a magyar Trabant motor, és ez nem vicc

Magyarországon az épülő szocializmus találkozása a repülési vággyal érdekes szerkezeteket szült, a felhők közé vágyóknak köszönhetünk egy különleges Trabant motort, ami képes volt embereket égbe emelni.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.