F1: A Ferrari megint csúcstalálkozót hív össze

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.06.16. 09.30

A Ferrari elnöke újabb értekezletet kezdeményez a Forma-1 “rossz irányvonalának” megvitatására, a Google és az Apple véleményére is kíváncsiak.

A Ferrari a Forma-1 radikálisan új szabályokat hozó 2014-es átalakulásával sem tudott élni, az olasz csapat továbbra is csak a néha ütőképes, de inkább csak fontos mellékszereplő helyzetében van. Maranellóban természetesen úgy értelmezik ezt, hogy maga a Forma-1 “romlott el”, az elnök, Luca di Montezemolo tavasz után újabb értekezletet sürget a dolgok helyrehozására.
Montezemolo az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-nak, és a többségi jogtulajdonos CVC befektetési csoport vezetőjének, Donald McKenzie-nek írt levelet, amelyben megint vitát kezdeményezett.


“A Ferrarinak fél évszázad alatt a vérébe ivódott a Forma-1, ezért döntöttünk, hogy lépnünk kell, hogy újra helyes irányba állítsuk a rossz útra került sportágat. A maranellói márka hivatalos lépésre szánta el magát: az elnök, Luca di Montezemolo határozott ajánlattal fordult Bernie Ecclestone-hoz és a sportágat birtokló céghez” – írták a Ferrari hivatalos oldalán.
“Nem ultimátumról vagy fenyegetésről van szó, egyszerűen csak össze akarjuk hozni a kulcsszereplőket, hogy olyan új elképzelésekről tárgyaljunk, amelyek továbbra is a motorsport csúcsán tarthatják a Forma-1-et – az olimpia és a foci-világbajnokság szintjén.”
“Az elnök szeretne közös ötletelést, hogy együtt tegyünk valamit a Forma-1 érdekében. Minden vélemény számít: a csapatoké, a szponzoroké, a versenyszervezőké, a sajtóé is, így lehet újra feléleszteni a Forma-1 értékeit. Montezemolo elnök úr olyan szereplőkre is számít, akik még nincsenek jelen hivatalosan az F1-ben: az újmédiára, a közösségi hálózatokra, és olyan óriásokra, mint a Google és az Apple.”
“A Forma-1-nek a műszaki innováción, a kutatás-fejlesztésen kell alapulnia, de mindennek fenntartható költségekkel és ami a legfontosabb, szórakoztató termékként kell megvalósulnia. A show vonzza a szponzorokat, a befektetőket és mindenek előtt a nézőket, ők a Forma-1-es termék fogyasztói.” 
“A hozzávalók megfelelő arányának megtalálása életbe vágó fontosságú az imádott sportágunk jövője és fenntarthatósága szempontjából” – hirdettek kampányt Maranellóban.

Kommentek

34 évet vezetett jogosítvány nélkül a magyar férfi

Próbálkozott a vizsgával, végül nem jött össze, így 34 évig vezetett jogsi nélkül, most kapták el a rendőrök.

15 pusztítóan kontár módon tuningolt autó

Stílusérzéket és mértékletességet nyomokban sem tartalmazó autók Mekkmester-díjas tunerektől.

Önvezető autóban gondolkozik az Apple

Komolyan gondolkozik az önvezető autó fejlesztésén az Apple, de ehhez a hatóságok és a többi fejlesztő segítsége is szükséges lesz.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

Elektromos buszt álmodott meg a Škodák tervezője

A Czechbus kiállításon megtekintettük a csehek legújabb büszkeségét, melyet az a férfi tervezett, aki korábban Škoda buszokat is megálmodott.

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Dr. Rick Workman nem szeretett volna olyan Ferrarit, amilyen bárkinek lehet, inkább felkérte az olasz gyártót, hogy építsenek egyet csakis neki.

Jelentősen drágulhat az üzemanyagok ára

Akár 10 forinttal is drágulhat az üzemanyagok ára a jövő héten a piaci változások alapján.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

Kitiltják a dízeleket több nagyvárosból

Párizs, Madrid, Athén és Mexikóváros összefogott, majd közösen bejelentette: 2025-től kitiltják az útjaikról a dízelüzemű járműveket.

F1: A Mercedes tényleg számolhat Alonsóval?

A Mercedes még egyetlen nevet sem említett a nagy meglepetésre visszavonulását bejelentő Nico Rosberg utódjaként, de a korábbi nyilatkozatok alapján Fernando Alonso tényleg a listájukon lehet.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.