F1: A Ferrari megint csúcstalálkozót hív össze

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.06.16. 09.30

A Ferrari elnöke újabb értekezletet kezdeményez a Forma-1 “rossz irányvonalának” megvitatására, a Google és az Apple véleményére is kíváncsiak.

A Ferrari a Forma-1 radikálisan új szabályokat hozó 2014-es átalakulásával sem tudott élni, az olasz csapat továbbra is csak a néha ütőképes, de inkább csak fontos mellékszereplő helyzetében van. Maranellóban természetesen úgy értelmezik ezt, hogy maga a Forma-1 “romlott el”, az elnök, Luca di Montezemolo tavasz után újabb értekezletet sürget a dolgok helyrehozására.
Montezemolo az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-nak, és a többségi jogtulajdonos CVC befektetési csoport vezetőjének, Donald McKenzie-nek írt levelet, amelyben megint vitát kezdeményezett.


“A Ferrarinak fél évszázad alatt a vérébe ivódott a Forma-1, ezért döntöttünk, hogy lépnünk kell, hogy újra helyes irányba állítsuk a rossz útra került sportágat. A maranellói márka hivatalos lépésre szánta el magát: az elnök, Luca di Montezemolo határozott ajánlattal fordult Bernie Ecclestone-hoz és a sportágat birtokló céghez” – írták a Ferrari hivatalos oldalán.
“Nem ultimátumról vagy fenyegetésről van szó, egyszerűen csak össze akarjuk hozni a kulcsszereplőket, hogy olyan új elképzelésekről tárgyaljunk, amelyek továbbra is a motorsport csúcsán tarthatják a Forma-1-et – az olimpia és a foci-világbajnokság szintjén.”
“Az elnök szeretne közös ötletelést, hogy együtt tegyünk valamit a Forma-1 érdekében. Minden vélemény számít: a csapatoké, a szponzoroké, a versenyszervezőké, a sajtóé is, így lehet újra feléleszteni a Forma-1 értékeit. Montezemolo elnök úr olyan szereplőkre is számít, akik még nincsenek jelen hivatalosan az F1-ben: az újmédiára, a közösségi hálózatokra, és olyan óriásokra, mint a Google és az Apple.”
“A Forma-1-nek a műszaki innováción, a kutatás-fejlesztésen kell alapulnia, de mindennek fenntartható költségekkel és ami a legfontosabb, szórakoztató termékként kell megvalósulnia. A show vonzza a szponzorokat, a befektetőket és mindenek előtt a nézőket, ők a Forma-1-es termék fogyasztói.” 
“A hozzávalók megfelelő arányának megtalálása életbe vágó fontosságú az imádott sportágunk jövője és fenntarthatósága szempontjából” – hirdettek kampányt Maranellóban.

Kommentek

Olyat videózott az autós, hogy neked is fájni fog

Vajon melyik OKJ-s képzésen lőtte emberünk a birkapásztor oklevelet?

Árokba lökte a nagyi a lassú motorost

Egy ideig türelmesen követte autójával a robogóst, majd úgy előzte meg, hogy közben belökte az árokba.

Beleszólhatsz, hol legyen lezárás a 3-as metró miatt

A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja az M3-as metróvonal – a jelenlegi tervek szerint – 2017 nyarától induló rekonstrukciójához kapcsolódó, a Kőbánya-Kispest-Nagyvárad tér közötti szakasz lezárásának idejére tervezett forgalmi rendre vonatkozó javaslatait.

Így néz ki egy 1 milliót futott Porsche

Ezek a sportautók nem arról híresek, hogy több százezer kilométert beleraknak tulajdonosaik, de néha azért előfordul.

F1: Esőnapot hirdetett Barcelona

A jövő hétfőn kezdődik a Forma-1-es tesztelés, amelyen a Pirelli kérésére a nyolcból egy napon vizes pályán mennek majd az autók. A barcelonai pálya bejelentette, mikor locsolnak.

Hat Suzuki Ignis, amitől könnybe lábad a szemed

Ebben az esetben nem ítélkezünk, ha valakinek ebben a formában tetszik a Suzuki Ignis, akkor nincs mit tenni, a lényeg, hogy a tulaj boldog legyen.

Milliárdos papával könnyebb az F1-be jutni

A Williamsnél idén bemutatkozó 18 éves újonc, Lance Stroll nem tagadja, hogy édesapja anyagi támogatása sokat segített a Forma-1-be való eljutásban, igaz, tehetséget azért nem ő vett neki.

Őszinte használt autók több mint 500 000 kilométerrel

Ebben a kategóriában sokkal több eladó darabot találnánk, ha nem volna nemzetközi sport a kilométerórák visszatekerése. De mivel valamilyen csoda folytán a legtöbb eladó 15-20 éves autó alig futott 150-250 ezer kilométert, így a kilométert bevalló, sokat futott autók ritkák, akár a fehér holló.

F1: Ki lesz a Red Bull tartalékosa?

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko elmondta, kit ültetnének a nagycsapat autójába, ha Daniel Ricciardo vagy Max Verstappen kidőlne valamiért.

Minden autóba nyomkövetőt kell szerelni Kínában

Minden gépjárműbe műholdas nyomkövetőt kell szerelni az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm körzet egyik prefektúrájában a terrorizmus elleni küzdelem keretében.

F1: Világbajnok tanácsadó segíti Bottast

A 2017-re a Mercedeshez szerződött Valtteri Bottas nagyon örül neki, hogy a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen segíti majd őt a háttérből.

Hivatalosan is megvan Magyarország legtorzabb BMW-je

Ha valaki netán van olyan elvetemült és pénzt ad érte, egy dologra kérjük: bontsa szét és alkatrészenként adjon túl rajta, mert ez ebben a formában a márka meggyalázása.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.