F1: Hamilton üzent Rosbergnek a rajt miatt

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.06.08. 22.50

A Mercedes Kanadában nem szállította a szokásos kettős győzelmet, mert mindkét autóban meghibásodott a kinetikus motor-generátor (MGU-K).

A Mercedes Kanadában nem szállította a szokásos kettős győzelmet, mert mindkét autóban meghibásodott a kinetikus motor-generátor (MGU-K). A hiba miatt túlmelegedtek a hátsó fékek, ez Lewis Hamilton kiesését okozta, Nico Rosberg viszont elvergődött a célig, és a második hellyel nagyot mentett.


“Mindkét autóval ugyanabban a körben lett gondunk” – mondta Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója. “Amikor Lewis másodszor kiállt a bokszba, a fékek túlmelegedtek, és elveszítette, Nicónak viszont nagyszerű vezetéssel sikerült életben tartania őket.”

“Tudtuk, hogy a fékekkel probléma lehet, de ez a hiba abból fakadt, hogy mindkét autóban tönkrement az MGU-K, és ilyenkor pokolian nehéz kezelni a fékeket. Az igazi baj a bokszutcában való megállásból, és az emiatt elszabaduló hőmérsékletből következett.”

Lewis Hamilton érthetően nem volt boldog a kiesés miatt, Rosberg ismét 22 pontos előnyre tett szert összetettben. Az ausztráliai kiesés miatt összeszedett 25 pontos hátrányát négy győzelemmel tudta csak ledolgozni az angol. “Semmit nem tudtam tenni” – így Hamilton. “Mindent beladtam, ahogy a csapat is, így alakult.”

“Nagy kár, hogy nem sikerült hozni a kettős győzelmet, amiben reménykedtünk, de remélhetőleg a következő versenyt megnyerjük. A fékek akkor szálltak el, amikor a 10-es kanyarba mentem be, tudtuk, hogy ez benne lehet a pakliban, mégsem gondoltam, hogy tényleg megtörténik. Sokáig üldöztem keményen Nicót, részben ez okozta a túlmelegedést.”

“Az idén minden pont számít. Én már két kiesésnél tartok, Nicónak nincs egy sem, de ebből is tanulnunk kell. Csapatként is tanulunk, biztos vagyok benne, hogy még egyszer nem lesz olyan incidensünk, mint ma, mert mindketten veszélyben voltunk.” Hamilton a rajt utáni eseményekre utalt, amikor Rosberg a pozíciója védelmében leterelte kissé a pályáról.

Niki Lauda szerint “furcsa túlmelegedési” probléma jelentkezett Montrealban, de biztos benne, hogy ki fogja javítani a csapat. “Nem lehet minden versenyt megnyerni, megyünk tovább” – fogalmazott Lauda. “Nico káprázatos munkával maradt versenyben, nagyon jól kezelte a problémát.” A Mercedes szerint a műszaki hiba 160 lóerős veszteséget jelentett Rosbergnek – és így is alig tudták elkapni.

Kommentek

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.