F1: Besültek a ferraris fejlesztések

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.06.07. 21.30

A Ferrari komoly fejlesztési csomaggal érkezett Kanadába, de az időmérőn csak a szokásos formát hozták: Fernando Alonso a 7., Kimi Räikkönen a 10. lett.


A Ferrari komoly csomaggal érkezett a Kanadai Nagydíjra, mind aerodinamikai, mind az erőforrást érintő fejlesztéseket is vittek Montrealba. Ehhez képest kijózanító eredmény született a kvalifikáción, Fernando Alonso a 7., Kimi Räikkönen a 10. lett – minden maradt a régiben.
“Természetesen mindig igyekszünk a legjobbat nyújtani, de nagyjából erre számítottunk” – mondta a 7. helyről Alonso. “Péntekenként sokszor voltunk már a top3-ban, aztán az időmérőn pedig nem, szóval nincs meglepetés.” 
“Mindenesetre javultunk a legutóbbi futamhoz képest. Némelyik ide hozott új fejlesztésünk a meleg miatt nem működik, túlmelegedtek, vissza kellett térni a régi darabokhoz, szóval egy kis előny elúszott.”
“Holnap meg kell gondolnunk, hogy melyik gumi bírja majd jobban a meleg körülményeket, jó stratégia kell, esetleg még egy plusz kiállás beiktatása is lehetséges. A Red Bull és a Williams meglepően jó itt, jobbak voltak nálunk, szóval holnap nehéz dolgunk lesz, de meg kell próbálnunk eléjük kerülni, mert nagyon kellenek a pontok.”


Kimi Räikkönen csak a 10. időt érte el, a Q3-ban egyszer ment ki, de a gyors körén a forgalom hátráltatta. Azt mondta, amúgy is küszködött:
“Egyszer próbálkozhattam, mit lehet várni? Nem volt könnyű, csúszkált az autó, nem éreztem igazán. Talán lehettem volna gyorsabb, de nagyjából ez a valós tempónk.”

Kommentek

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.