F1: Besültek a ferraris fejlesztések

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.06.07. 21.30

A Ferrari komoly fejlesztési csomaggal érkezett Kanadába, de az időmérőn csak a szokásos formát hozták: Fernando Alonso a 7., Kimi Räikkönen a 10. lett.


A Ferrari komoly csomaggal érkezett a Kanadai Nagydíjra, mind aerodinamikai, mind az erőforrást érintő fejlesztéseket is vittek Montrealba. Ehhez képest kijózanító eredmény született a kvalifikáción, Fernando Alonso a 7., Kimi Räikkönen a 10. lett – minden maradt a régiben.
“Természetesen mindig igyekszünk a legjobbat nyújtani, de nagyjából erre számítottunk” – mondta a 7. helyről Alonso. “Péntekenként sokszor voltunk már a top3-ban, aztán az időmérőn pedig nem, szóval nincs meglepetés.” 
“Mindenesetre javultunk a legutóbbi futamhoz képest. Némelyik ide hozott új fejlesztésünk a meleg miatt nem működik, túlmelegedtek, vissza kellett térni a régi darabokhoz, szóval egy kis előny elúszott.”
“Holnap meg kell gondolnunk, hogy melyik gumi bírja majd jobban a meleg körülményeket, jó stratégia kell, esetleg még egy plusz kiállás beiktatása is lehetséges. A Red Bull és a Williams meglepően jó itt, jobbak voltak nálunk, szóval holnap nehéz dolgunk lesz, de meg kell próbálnunk eléjük kerülni, mert nagyon kellenek a pontok.”


Kimi Räikkönen csak a 10. időt érte el, a Q3-ban egyszer ment ki, de a gyors körén a forgalom hátráltatta. Azt mondta, amúgy is küszködött:
“Egyszer próbálkozhattam, mit lehet várni? Nem volt könnyű, csúszkált az autó, nem éreztem igazán. Talán lehettem volna gyorsabb, de nagyjából ez a valós tempónk.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.