F1: Grosjean nem tudja, mi lesz Monacóban

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.05.19. 15.30

Romain Grosjean szeretné megszerezni pályafutása első pontjait Monacóban, de nem biztos benne, hogy a Lotus idei autója alkalmas erre.

Romain Grosjean szeretné megszerezni pályafutása első pontjait Monacóban, de nem biztos benne, hogy a Lotus idei autója alkalmas erre. A csapat az elmúlt években nem szerepelt kimondottan jól a hercegségben, Grosjean 2012-ben és tavaly is kiesett.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A francia versenyző szerint a lassú kanyarok alapvetően nem kedveznek a csapatnak, cserébe viszont jóval kisebb hangsúly lesz a motorerőn, mint az elmúlt versenyeken. “Monacóban a lassú kanyarokon van a hangsúly, ezek nem a legnagyobb erősségeink, de a barcelonai teszten ezekre is készültünk” – mondta Grosjean.

“Attól függ a hétvége kimenetele, hogy ki, mennyire tud alkalmazkodni a tipikus monacói körülményekhez, vagyis a huplis aszfalthoz és az alacsony tapadáshoz. Monaco kevésbé motorfüggő pálya, ami ezúttal kedvezhet nekünk. Barcelonában nemcsak a pontszerzésnek, hanem az ötödik rajthelynek is örültünk – ha ezt sikerülne megismételnünk, nagyon jó pozícióban lennénk.”

“Az idén az új szabályok miatt még kisebb lesz a leszorítóerő, mint az elmúlt években volt, úgyhogy nagyon óvatosnak kell majd lennünk a gázpedállal.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.