F1: Nincs ok az Orosz Nagydíj lefújására

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.05.13. 14.40

A Nemzetközi Automobil Szövetség szerint semmi nem indokolja, hogy a szervezet fontolóra vegye az Orosz Nagydíj törlését.

A Nemzetközi Automobil Szövetség szerint semmi nem indokolja, hogy a szervezet fontolóra vegye az Orosz Nagydíj törlését. Az ország első versenye október 12-i dátummal szerepel a naptárban, a rendezés az egyre élesebbé váló orosz-ukrán konfliktus miatt vált kérdésessé.


A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) már törölte a naptárból a Superbike-világbajnokság moszkvai futamát, Jean Todt szerint a szocsi F1-es futamot semmilyen veszély nem fenyegeti. “Jelenleg nincs változás a naptárban. Megyünk Oroszországba” – jelentette ki Todt.

“Tudok az FIM döntéséről, nekünk azonban nincs okunk arra, hogy változtassunk a versenynaptáron. Rendszeresen beszélünk mindenkivel, akivel kell, és még nem merült fel olyan fejlemény, amely indokolná a verseny törlését.”

Az FIM kimondottan az orosz-ukrán konfliktussal indokolta saját döntését, annak következtében ugyanis több kulcsfontosságú helyi partnerének nehézségei támadtak. Az F1-es csapatok ugyanazon az állásponton vannak, mint korábban Bahrein esetében, vagyis ha az FIA garantálja a biztonságot, mennek versenyezni.

“Ha a brit kormány nem tanácsol mást, nincs okunk kételkedni az FIA és az FOM szavában, egyébként is szerződéses kötelezettségünk a versenyzés” – mondta Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke.

Kommentek

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.