Forma-1: Elmarad a háború

Betojtak az EU-s vizsgálattól

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.05.02. 14.00

Úgy tűnik, május 1-jén a csapatoknak sikerült valamiféle megegyezésre jutniuk a Forma-1 költségcsökkentési programját illetően.


Ahogy korábban írtuk, a Forma-1 tavaly létrehozott szabály-előkészítő testületében, a Stratégiai Munkacsoportban ülő hat csapat – a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari, a Lotus, a McLaren és a Williams – elbuktatta a 2015-ös bevezetésre szánt költségplafon ötletét
A képviselettel nem rendelkező kicsik nagyon rossz néven vették ezt, és éles hangú levélben fordultak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökéhez, Jean Todthoz. A panaszok eredményeképp tegnapra, május 1-jére közös egyeztetést tűztek ki.
A nagyok egy háromlépcsős, a műszaki szabályokon keresztül végigvihető programmal érkeztek Londonba, ahol mind a 11 csapat, Todt és Ecclestone is ott volt.


A brit Times szerint az F1 belharcaira felfigyelő EU, az esetleges beható vizsgálat lehetősége, pontosabban az annak elkerülésére irányuló szándék a csapatokat és Todtot is a megegyezés irányába fordította, a költségcsökkentési programra elfogadása “nyitottabbá vált”. A kiscsapatok egy-két héten reagálhatnak érdemben a mostani felvetésekre.
Todt állítólag megígérte, hogy “komolyan veszi” a kiscsapatok költségeket illető panaszait, és hogy “újra megvizsgálják” a költségplafon lehetőségét is. “Senki nem örül az EU figyelmének” – állította egy bennfentes.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.