F1: Nem adja fel az évet új Ferrari-főnök

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.04.18. 16.30

A Kínai Nagydíj szabadedzésein bemutatkozott a Ferrari új csapatfőnöke, Marco Mattiacci, aki bevallotta, hogy szinte az utolsó pillanatban értesült az előléptetéséről.

A Kínai Nagydíj szabadedzésein bemutatkozott a Ferrari új csapatfőnöke, Marco Mattiacci, aki bevallotta, hogy szinte az utolsó pillanatban értesült az előléptetéséről Luca di Montezemolo elnöktől. “Pont egy hete, reggel 5.58-kor csörgött a telefonom” – emlékezett vissza a Mattiacci, aki eddig a Ferrari észak-amerikai részlegét vezette.


“Montezemolo volt a vonalban, és vázolta, mi a helyzet. Hirtelen azt hittem, április elsejei tréfa, de aztán beugrott, hogy azon már túl vagyunk. A második-harmadik percben fogtam fel, hogy ez az egész komoly, pár órával később már repülőn ültem.”

Mattiaccinak egyelőre nincsenek elképzelései az esetleges átalakításokról. “Túl korai lenne még erről beszélni. Az biztos, hogy 14 éve a Ferrarinál dolgozom, így tudom, hogy rengeteg tehetséges emberünk van. Az elmúlt húsz évben sok tapasztalatot szereztem az üzleti életben, sok mindent láttam, és ezt hasznosítani is tudom. Az a célom, hogy mindenkit meghallgassak, mindenkire odafigyeljek.”

“Nem vagyok mérnök, de van másik 800 emberünk arra, hogy gyorsabb legyen az autó. Nem én leszek az, aki hirtelen talál egy másodpercet, de vannak mérnökeink, akiknek ez a dolguk.”

Mattiacci hallani sem akar arról, hogy a Ferrari esetleg feladja az idei bajnokságot, és a következő szezonra kezdjen koncentrálni. “Nem fogjuk feladni. Az a célunk, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a hátrányunkat az éllovassal szemben, amely jelenleg a Mercedes. A versenyzést szinte mindenki jobban ismeri nálam, de azt még én is tudom, hogy rengeteg minden befolyásolhatja a bajnokságot. Még csak a negyedik versenynél tartunk, korai lenne bármilyen döntést hozni. A cél a hátrány csökkentése, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű.”

Kommentek

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.