F1: Pofátlanul vicces GIF Domenicali távozásáról

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2014.04.17. 19.30

Luca Di Montezemolo, a Ferrari elnöke egy mozdulatában benne van minden, amit erről az ügyről tudnunk kell.

Nagyon sok kritika éri mostanában a Forma-1-et, némelyik jogos, némelyik mondvacsinált, de legfőképp az őszinteség hiánya bosszant. Kevesen mondják meg kerek perec a véleményüket, inkább csak diplomatikusan csűrik-csavarják a szót, ahelyett, hogy az arcukról leolvasható, valódi gondolatokat osztanák meg a sajtóval.

Legjobb példa erre Sebastian Vettel esete, aki egy óvatlan pillanatban kibökte, szerinte szarul szólnak a 2014-es autók. Lett is ebből világra szóló balhé, egy négyszeres világbajnok nem mondhat ilyet! Német források szerint az FIA-elnök levélben dorgálta a címvédőt, hogy az ilyesmikkel a sportág rossz hírét kelti – ez pedig akár büntethető is a Sportszabályzat alapján.

Nyilván a káromkodásnak nincs helye, de azért elkelne több önálló, őszinte vélemény a paddockból, erre pedig nagyon jó példa a Stefano Domenicali távozását kommentáló nyilatkozatok halmaza. Alonso például agyondicsérte leköszönő főnökét (annak ellenére, hogy egyes információk szerint ő eszközölte ki a távozást): “Szerintem mindent megtett, amit kértek tőle, mindenkinek megadott mindent, de az eredmények nagyon fontosak, a Ferrarinál pedig hatalmas a nyomás, szóval valószínűleg azért hozta meg ezt a tiszteletreméltó döntést, hogy más irányba indulhassunk, előreléphessünk. Az együtt töltött időre pedig jó szívvel tekintek.”

Ezzel az eszmefuttatással csak a következő GIF animációhoz akartam kilyukadni. Luca di Montezemolo, a Ferrari elnökének egy mozdulatában benne van minden, amit erről az ügyről tudnunk kell. Ahogy Stefano Domenicali csapatfőnökre pillant, az többet ér ezer sajtóközleménynél.

F1: Pofátlanul vicces GIF Domenicali távozásáról 1

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.