Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.04.17. 10.35

Fernando Alonso szerint Stefano Domenicali tiszteletet érdemel, amiért lemondott a Ferrari csapatfőnöki posztjáról. A személycserétől azért nem vár hirtelen javulást.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali hétfőn jelentette be, hogy a gyenge 2014-es idénykezdés után lemondott az alakulat vezetői posztjáról. Helyére a Ferrari eddigi amerikai elnök-vezérigazgatóját, a motorsport-tapasztalattal nem rendelkező Marco Mattiaccit nevezte ki az elnök, Luca di Montezemolo.
A szakújságírók, bennfentesek szerint Domenicalit az elmúlt években a bajnoki címekről többször is lemaradó Fernando Alonso fúrhatta meg, de a spanyol a Kínai Nagydíj előtti sajtótájékoztatón nagyon tiszteletteljesen beszélt a volt főnökről:


“Először is: szerintem Stefano nagyszerű ember. Jó barátok vagyunk, ez nem titok, minden januárban együtt megyünk síelni Olaszországban, most is szoros a kapcsolatunk, ezen a héten is folyamatosan beszéltünk. És szerintem ez meg is marad, hiszen évek óta ismerjük egymást, évekig dolgoztunk együtt. Fontos, hogy el tudjuk választani a munkát és a barátságot.”
Alonso szerint a csapatfőnök “jó döntéseket hozott, jó dolgokat csinált”, de a 2008-ban Felipe Massával, majd 2010-ben és ’12-ben vele kihagyott bajnoki címek túl nagy terhet jelentettek. 
“Nyilvánvalóan voltak kihagyott lehetőségek, 2010-ben, 2012-ben. És 2008-ban Felipével is lemaradtak. Ha nem így történt volna, már három bajnokság is lehetne a tarsolyában. De megszerezte a csapatnak Pat Fryt, megszerezte James Allisont, Räikkönent.”
“Szerintem mindent megtett, amit kértek tőle, mindenkinek megadott mindent, de az eredmények nagyon fontosak, a Ferrarinál pedig hatalmas a nyomás, szóval valószínűleg azért hozta meg ezt a tiszteletreméltó döntést, hogy más irányba indulhassunk, előreléphessünk. Az együtt töltött időre pedig jó szívvel tekintek.”


“El kell fogadnunk Stefano döntését. Valószínűleg nem hiányzott már neki a teher, ezért felelős lépést tett. Ne feledjük, nem könnyű az ilyesmi, ha valaki olyan kiemelt pozícióban van az F1-ben, mint ő. Azért tette, hogy a Ferrari javulhasson, a Ferrari érdekében lépett, ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Tiszteletet érdemel ezért.”
Bár Montezemolo arról beszélt, hogy mostantól aktívabb szerepet vállal a csapat irányításában, az új főnök, Mattiacci vezetése mellett pedig gyors előrelépést és újra győztes formát vár, Alonsónak nincsenek illúziói: 
“Világos, hogy nem fogunk ezen a hétvégén egy másodpercet javulni, hiszen nem Stefano gyártotta saját kezűleg az első szárnyat vagy a hátsó szárnyat. Szóval eltart majd egy darabig, míg kiderül, hogyan tudunk előrébb lépni. Az új emberekkel talán erősebbek leszünk és sikerül visszatérni a régi sikerekhez.”

Kommentek

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.