Ecclestone a GP2-ből csinálna új F1-et

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.04.08. 14.30

Bernie Ecclestone is úgy érzi, hogy nehéz lesz felhangosítani az idei Forma-1-es autókat, erre nincs gyors megoldás. De célzott a GP2 átalakítására.

Bernie Ecclestone is úgy érzi, hogy nehéz lesz felhangosítani az idei Forma-1-es autókat, erre nincs gyors megoldás. Bahreinben általános volt az egyetértés azzal kapcsolatban, hogy valamit kezdeni kellene az új turbómotorok hangjával, mert valós veszély, hogy emiatt elpártolnak a rajongók a sorozattól.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Dolgozunk az ügyön” – mondta Ecclestone. “Ha tudnánk, mit kellene tennünk, megtennénk. Ilyen egyszerű. Jelen pillanatban senki nem tudja, hogyan kéne nekifogni.” Ecclestone örül annak, hogy a Mercedes is nyitott a motorhang erősítésére, holott ezzel odaveszhet előnyének egy része. “Jó, hogy akik ellenezhetnék ezt a dolgot, velünk vannak, sőt nagyon komolyan dolgoznak rajta.”

Ecclestone jelenleg furcsa kettős játékot űz, senki nem tudja, valójában hova akar kilyukadni az üzletember. Sokszor célozgat rá, hogy a Jean Todt-féle új F1 nem elég izgalmas, ebben a formában nem elég vonzó a rajongóknak, de egy elmélet szerint ezzel csak a sport értékét akarja lenullázni, hogy fillérekért megvásárolhassa a CVC-től az egészet.

Hol nagy az egyetértés a két erős ember között, hol teljesen távol állnak az álláspontjaik, Ecclestone legutóbbi nyilatkozata sem oldja az ellentmondást. “Jean? Nem, nincs semmi gond, jól kijövünk. Semmi gondunk, zéró, zéró, zéró problémánk van.”

Ecclestone állítja, nonszensz azt feltételezni, hogy teljes kontrollt szeretne szerezni az F1 felett, az egész ügy nem erről szól. Hogy mégis miről? Azt talán maga sem tudja, mindenesetre a todtos nyilatkozatot semmissé téve jelezte, hogy GP1 néven el lehetne indítani egy remek új sorozatot. A GP1 elnevezés jogai Ecclestone-nál vannak, az F1 és a Forma-1 felett az FIA rendelkezik.

“Talán a GP2-ből kellene Forma-1-et csinálnunk” – nyilatkozta Ecclestone, de csak ő tudja, hogy viccelt vagy komolyan gondolja a dolgot. “Az autók majdnem olyan gyorsak, mint a zöld F1-ben, és még hangosabbak is. Sokkal kevesebbe is kerül, mint az F1, lehetne sokkal több csapatunk.”

Kommentek

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.