Két új csapat jön a Forma-1-be

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.04.07. 13.35

Bernie Ecclestone azt állítja, két új csapat érkezhet hamarosan a Forma-1-be. A kisember közben önkritikát is gyakorolt a hétvégén.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még tavaly év végén jelezte, hogy 2015-ben új csapato(ka)t venne fel a Forma-1-be.
Három jelentkező akadt: az amerikai, NASCAR-os Gene Haas, az egykori Jordan- és HRT-főnök Dr. Colin Kolles és a szerb Zoran Stefanovic projektje. Az utóbbi már a motorpartner megtalálásán elbukott, de a másik két pályázatot érdemben megvizsgálta az FIA és azóta a Forma-1 jogtulajdonosa, a CVC kezébe került az elfogadás kérdése.
A CVC megbízásából az F1-et igazgató Bernie Ecclestone a bahreini hétvégén azt állította, hogy mostanra döntöttek, mindkét esélyes zöld utat kapott:

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Felvesszük őket” – mondta a Haas-féle projektről. “És felvettünk egy másik csapatot is. Hogy aztán sikerül-e nekik az indulás, az már más kérdés. Örülünk, hogy két újabb csapat jön. Jean Todttal is megbeszéltük már. Megegyeztünk, hogy ha két csapat szeretne jönni, akkor mindkettőt beengedjük” – állította.
Ecclestone korábban többször is arról beszélt, hogy neki 10-11 csapat is elég lenne, de most arra a kérdésre, hogy megfelel-e neki 13 csapat, így felelt: “Jaja, simán.”
Pletykák szerint Haas alakulata amolyan Ferrari B-csapat lehet majd, a lehető legtöbb átvett technikával, azonban az F1-es infrastruktúra, a gyár felépítése egyelőre kérdéses az ő esetükben, 2015 talán túl korán jöhet.
Kolles projektje élvezi a román állam támogatását, a fő befektető – a sors iróniája – a romániai Ferrari-importőr, orvos, volt egészségügyi miniszter, Ion Bazac. A román-német fogorvos/motorsport-szakember Kolles az infrastruktúra tekintetében jól áll, ugyanis Németországban jól felszerelt létesítménye van (a HRT-t is onnan működtették, amíg ő volt a főnök).
Ecclestone az új csapatok mellett az idén bevezetett, az F1-rajongók által egyöntetűen elutasított duplapontos szezonzáróról is beszélt, és ahogy Malajziában a motorok hangját illetően visszakozott, most ebben a témában is finomított az álláspontján.
“Nem javasoltam volna, ha nem hittem volna, hogy ez a helyes lépés” – mondta az angol, aki eredetileg az utolsó három versenyen szeretett volna dupla pontokat osztani. “Az volt az elképzelésem, hogy ha a bajnokság esetleg még két-három futammal a vége előtt nyitott, akkor valaki felzárkózhasson.”
Ecclestone elismerte, hogy az újítás azért “talán nem fair”. “Valaki jól dolgozott kezdettől fogva, gyűjtötte a pontokat, aztán valaki más meg csak az utolsó pár futamon összekapja magát és beéri.”

Kommentek

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.