Tömeglázadás a halk F1 miatt?

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.03.25. 15.30

Ron Walker, az Ausztrál Nagydíj promótere szerint komoly következményei lehetnek, hogy a Forma-1-es autók a tavalyinál sokkal halkabbak lettek.

Ron Walker, az Ausztrál Nagydíj promótere szerint komoly következményei lehetnek, hogy a Forma-1-es autók a tavalyinál sokkal halkabbak lettek. Walker a szezonnyitó óta kampányol az 1,6-os turbós V6-osok ellen, a melbourne-i verseny után például azt mondta, hogy “nem ezért fizettünk.”


Walker vezeti az F1-es promóterek szövetségét, szerinte akár tömegtiltakozás is kisülhet a motorok gyenge hangjából. Walker úgy véli, Bernie Ecclestone-nak kemény munkára lesz szüksége, ha a naptárban akarja tartani a hátralévő versenyeket.

“Jön egy autó az egyenesben, és nem hallani semmit” – méltalankodott Walker. “Minden promóter aggódik, hogy emiatt a nézők elfordulnak a Forma-1-től. Szerintem nem túlzás kijelenteni, hogy lesznek, akik kiszállnak, és inkább IndyCar versenyt rendeznek, hogy megtartsák a nézőket. Hamarosan az összes promóter összeül egy megbeszélésre, a magam részéről hangos tiltakozásra számítok.”

“Nem kizárt a jogi akció sem, a helyzet világos: Bernie szerződést szegett, mi nem ezért fizettünk. Bernie ráadásul maga mondta pár éve egy genfi megbeszélésen, hogy egy promóternek minden joga megvan beperelni őt.”

Melbourne lehet az első kiszálló a szerződés 2015-ös lejárata után, amely Walker szerint növeli az FIA-re nehezedő nyomást. “Nincs joguk ahhoz, hogy szétrombolják ezt a sportot. Nincs új szerződésünk Bernie-vel, és ha így megy tovább, nem is lesz, mert már most is épp elég nehéz jegyeket eladni a jövő évi versenyre. Ez Jean Todt arroganciájának következménye.”

Kommentek

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.