Tömeglázadás a halk F1 miatt?

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.03.25. 15.30

Ron Walker, az Ausztrál Nagydíj promótere szerint komoly következményei lehetnek, hogy a Forma-1-es autók a tavalyinál sokkal halkabbak lettek.

Ron Walker, az Ausztrál Nagydíj promótere szerint komoly következményei lehetnek, hogy a Forma-1-es autók a tavalyinál sokkal halkabbak lettek. Walker a szezonnyitó óta kampányol az 1,6-os turbós V6-osok ellen, a melbourne-i verseny után például azt mondta, hogy “nem ezért fizettünk.”


Walker vezeti az F1-es promóterek szövetségét, szerinte akár tömegtiltakozás is kisülhet a motorok gyenge hangjából. Walker úgy véli, Bernie Ecclestone-nak kemény munkára lesz szüksége, ha a naptárban akarja tartani a hátralévő versenyeket.

“Jön egy autó az egyenesben, és nem hallani semmit” – méltalankodott Walker. “Minden promóter aggódik, hogy emiatt a nézők elfordulnak a Forma-1-től. Szerintem nem túlzás kijelenteni, hogy lesznek, akik kiszállnak, és inkább IndyCar versenyt rendeznek, hogy megtartsák a nézőket. Hamarosan az összes promóter összeül egy megbeszélésre, a magam részéről hangos tiltakozásra számítok.”

“Nem kizárt a jogi akció sem, a helyzet világos: Bernie szerződést szegett, mi nem ezért fizettünk. Bernie ráadásul maga mondta pár éve egy genfi megbeszélésen, hogy egy promóternek minden joga megvan beperelni őt.”

Melbourne lehet az első kiszálló a szerződés 2015-ös lejárata után, amely Walker szerint növeli az FIA-re nehezedő nyomást. “Nincs joguk ahhoz, hogy szétrombolják ezt a sportot. Nincs új szerződésünk Bernie-vel, és ha így megy tovább, nem is lesz, mert már most is épp elég nehéz jegyeket eladni a jövő évi versenyre. Ez Jean Todt arroganciájának következménye.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.