F1: Ecclestone komolyan meggondolja a lelépést

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.03.19. 10.40

Bernie Ecclestone azt állítja, hogy immár tényleg komolyan megfontolja a nyugdíjba vonulást.

A Forma-1-et bő három évtizede irányító Bernie Ecclestone ősszel már a 84. születésnapját ünnepli majd, és állítása szerint immár tényleg komolyan fontolgatja, hogy visszavonul.
“Idén már 84 éves leszek, szóval talán ideje elgondolkodnom azon, hogy akarom-e ugyanazt csinálni 85 éves fejjel is, amit már isten tudja mióta csinálok. Tényleg komolyan megfontolom” – mondta a brit Mirrornak.
A kérdésre, hogy mennyire lesz nehéz a csúcson abbahagyni, így felelt: “Azért mások is megteszik. A fő, hogy tudjuk, mikor kell szögre akasztani a kesztyűt, hogy a végén ne kapjunk nagy verést a ringben” – magyarázta a lánya, Tamara révén kedden nagypapává vált kisember.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Az F1 ura azt viszont határozottan cáfolta, hogy a visszavonulási szándékának bármi köze lenne a jövő hónapban Münchenben megkezdődő büntetőügyének, amelyben a sportág jogainak 2005-os eladása körüli korrupciós vádak alól kellene tisztáznia magát. 
Ha bebizonyosodik, hogy azért fizetett 44 millió dollárt a már 2012 nyarán elítélt Gerhard Gribkowskinak, hogy a bankár a munkaadóját, a Bayerische Landesbankot megtévesztve áron alul adassa el a Forma-1-es tulajdonrészét, Ecclestone karrierjének mindenképp vége, és utolsó évet egy német börtönben is töltheti. 
“Nem, az az ügy semmiség. Nem-nem. Azért távoznék, mert ma már egészen másképp folyik az üzlet, mint annak idején. Nekem sosem volt dolgom céges vezetéssel, ilyen bizottsággal, amolyan etikai tanáccsal meg isten tudja kiknek kell jelenteni még. Én sosem tartoztam beszámolással senkinek. Gőzöm se volt az ilyesmikről régen, ha lett volna, talán már rég nem is lennék itt.” 

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Manapság egyre szorosabbá válik ez az ellenőrzés, erre tart a világ. Nekem viszont ez nem tetszik. Sajnos lassan de biztosan sikerül kiirtani az igazi üzletembereket. Az olyanokat, akik elvetik a sablonokat.”
“A McKenzie úr (Donald McKanzie, a Forma-1 többségi tulajdonosa, a CVC befektetési csoport vezetője) úgy dönt, hogy eladják a részvényeket, attól függ a maradásom, kik lesznek a vevők. Ilyen egyszerű ez. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell állást keresnem. Sosem kellett.”
 
“Ami a céget illeti, az elmúlt 15 évben öt-hat különböző tulajdonos volt, öt-hat különböző főnököm volt. Én mindig a saját belátásom szerint vezettem a céget. Amint ez nem lehetséges, lelépek. Ha olyanok veszik meg a részvényeket, akik nem tetszenek, távozni fogok.”

Kommentek

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

Kocsisor, ami Budapesttől a Balatonig ér

Ha egymás mögé állítanánk a 15 ezer autót, akkor a kocsisor Budapest határától majdnem a Balatonig érne – márpedig idén a Ford várhatóan ennyi járművet ad el Magyarországon.

F1: Alonso nem megy a Mercedeshez

Fernando Alonso felfedezője, menedzsere, “második apja”, Flavio Briatore azt állítja, hogy a spanyol biztosan nem megy a Mercedeshez 2017-re, tiszteletben tartják a mclarenes szerződést.

Leszavazhatják a Forma-1 megvásárlását?

A Forma-1 új tulajdonosaként emlegetett Liberty Media akár még ki is hátrálhat az üzletből, csak januárban szavaznak róla, hogy végigvigyék-e a felvásárlást.

F1: A McLarennek jövőre sem lesz főszponzora

A McLaren új főnöke, Zak Brown 2018-ra célozza az új névadó szponzor megszerzését. Nem lesz könnyű.

Így kell móresre tanítani a pofátlan porschést

Egy újabb közlekedő, akinek drágább az ideje, mint a többi autósé. Rutinosan előzte a sort, de most nem jött ki a lépés, mehetett vissza a startvonalra.

F1: Tízmilliárdos bukás az Osztrák Nagydíj

A Red Bull több tízmillió eurót veszített már a két évvel ezelőtt feltámasztott Osztrák Nagydíjon. Meddig nyelik le a veszteséget?

Csalásgyanú miatt vizsgálják a Porschét

A német WirtschaftsWoche szerint a német szövetségi közlekedési minisztérium és a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) gépjármű-nyilvántartó hivatal az üzemanyag-fogyasztási értékeket manipuláló szoftver gyanújával vizsgálatot indított a Porschénél.

Januárban jön a Lexus új zászlóshajója

28 évvel az első, eredeti Lexus LS megjelenése után színre lép a modell ötödik generációja. Még nem sok mindent tudunk róla.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.