F1: Bottas kiakadt magára – videó

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.03.16. 12.30

Valtteri Bottas Melbourne-ben szerzett hatodik helye azt jelenti, hogy a Williamsnek máris kétszer annyi pontja van, mint amennyit tavaly szerzett.

Valtteri Bottas Melbourne-ben szerzett hatodik helye azt jelenti, hogy a Williamsnek máris kétszer annyi pontja van, mint amennyit tavaly szerzett. Lehetett volna ez több is, ha Felipe Massát nem üti ki Kobajasi Kamui fékhibás Caterhamje a rajt után, illetve Bottas is előrébb kerülhetett volna, ha nem követ el egy buta hibát.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A hatodik helyen állt, amikor a nagy sietségben érintette a falat autójával, emiatt jobb hátsó defektet kapott. A finn pilóta visszaesett a 16. helyre, de nagy szerencséjére a bokszba menet elhagyta a kerekét, emiatt pedig be kellett küldeni a biztonsági autót. Ez a biztonsági autós szakaszt okozó Bottasnak is lehetőséget adott arra, hogy visszaküzdje magát, végül az eldobottnak tűnt hatodik helyig ért vissza.

“Az autó nagyon jól teljesített ma, ez jó jel a szezon hátralévő részére” – mondta Bottas. “Elégedettek lehetünk azzal, amennyit tavalyhoz képest előreléptünk. Magamra egy kicsit mérges vagyok, mert túl keményen nyomtam, és a defekt miatt nagyon visszaestem.”


“A versenyt innentől azzal töltöttem, hogy kijavítsam a hibát, és szerencsére sikerült is előznöm néhányat. Tanulnom kell ebből a napból, hogy ilyen hibát ne kövessek el még egyszer. Előrébb is kerülhettünk volna, de így is nagy köszönettel tartozom az egész csapatnak.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.