F1: Alonso ragaszkodik az új szabályokhoz

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.03.07. 09.00

Fernando Alonso azt mondja, 2014-ben alaposan átalakul a Forma-1 arculata, így a nézők kedvéért is reméli, hogy az új szabályrendszert nem piszkálják egy ideig.

2014-ben új, 1,6 literes, sokkal hangsúlyosabb hibrid komponenssel szerelt turbós V6-os motorokkal újul meg a Forma-1, a versenyenkénti 100 kg-os fogyasztási limit pedig  kiszámított, a spórolás és a teljesítmény megfelelő arányát célzó stílusról szól majd.
Fernando Alonso azt mondja, hogy az újítások miatt nagyon fontos, hogy mindenkinek legyen ideje megszokni az F1 új arculatát, jellegét, így reméli, hogy a szabályok jó ideig nem változnak majd:
“Az új Forma-1-es szabályok nagyon különböznek attól, amit megszoktunk. Azt hiszem a Forma-1-es nagydíj fogalma is átalakul, idén nagyon más lesz a szombat és a vasárnap. Az időmérőn mindent kihozhatunk az autóból, a határig vihetjük az erőforrást a lehető legjobb eredmény érdekében, de a versenyen a közelében sem leszünk ennek” – mondta a Ferrari hivatalos oldalán megjelent interjúban. 
“Tavaly a futamok végén, friss gumikon még meg lehetett futni nagyon gyors köröket, míg idén a záró szakaszban figyelembe kell majd venni, mennyi üzemanyag van még, milyen állapotban vannak az akkumulátorok és a gumik. Ésszel kell majd kezelni ezeket a paramétereket, az új versenystratégiák miatt nem lehet majd tövig nyomni a végéig.”
“Mi, versenyzők gyorsan alkalmazkodunk majd ehhez, szóval remélem, hogy a szabályokon nem változtatnak azonnal, pár évig megmaradnak, máskülönben a nézők elvesztik a bizalmukat az igen bonyolult szabályrendszerrel kapcsolatban.”

Kommentek

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.