F1: Végleg kilőve az Indiai Nagydíj?

Újra jöhet Mexikó és Franciaország

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.03.06. 09.30

Úgy tűnik, Bernie Ecclestone mégsem gondolta komolyan, hogy a 2014-es ejtés után jövőre visszaveszi Indiát a Forma-1-es versenynaptárba. Korea is ebben a cipőben jár, de Mexikó is Franciaország bizakodhat.

A Forma-1 2011-ben érkezett meg a világ második legnépesebb országába, Indiába, de az Újdelhi szomszédságában rendezett a futam nem lett sikeres. 
A nézőszámok a második és harmadik évben azonnal zuhanni kezdtek, a szervező Jaypee Sports pénzügyi nehézségekkel küzdött, és a csapatok számára is horror volt az egész verseny a vámügyintézés, a kaotikus a közlekedés, és a trópusi betegségek miatt.


A futam 2014-re ki is került a versenynaptárból, a hivatalos indoklás szerint azért, mert október helyett tavaszi időpontot kapott volna, fél éven belül két verseny megrendezését pedig nem vállalták a szervezők. Eddig a 2015-ös visszatérésről volt szó.
Az F1 ura, Bernie Ecclestone szerdán azonban már arról beszélt, hogy India jövő évi visszavétele sosem szerepelt a tervek között: “A jelenlegi állás szerint India jövőre sem lesz a naptárban. Talán majd 2016-ban. Szépen lassan könnyítik a bürokráciát és vám- és adószabályokat” – idézte  Reuters az angol üzletembert.
A 2015-ös kimaradás katasztrofális hír a szervezőknek. 
A Sauber indiai származású csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn tavaly ősszel arról beszélt, hogy már a 2014-es hiányzás is végleg megpecsételheti India sorsát. “Ha egy verseny egyszer kikerül a naptárból, akkor nagyon nehéz visszakerülnie” – vélekedett. Az indiai motorsportszövetség akkori elnöke, Vicky Chandhok is tartott attól, hogy a futam jövője veszélyben van. “Ha 2015-ben nem tér vissza az F1 Indiába, talán soha nem lesz újra futam.”
A 2014-es naptárból szintén hiányzó Dél-Koreának még annyi esélyt sem ad Ecclestone, mint Indiának, állítása szerint térnek vissza esetleg, “ha új kormány kerül hatalomra”, utalva arra, hogy a verseny sosem kapott állami támogatást.
Mexikóval kapcsolatban az F1 ura azt mondta, hogy a közép-amerikai ország versenye 2015-re le van rendezve, és talán Franciaország is visszatérhet jövőre: “Franciaországgal van egy szerződéstervezetünk a Magny Cours-i futamra. De a szervezőknek ehhez elő kell teremteni a pénzt és valami garanciát kell nyújtani, hogy nem egyéjszakás kalandról lesz szó.” 

Kommentek

Már ezért is többet kell fizetniük az autósoknak

Az autósok 2016-ban átlagosan 78 000 forintért kötöttek teljes körű casco biztosítást, ami közel 9 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért szintet (71 600 Ft).

Magyar pilóta a ralikrossz-világbajnokságban

2017-ben állandó magyar versenyzővel startol a ralikrossz-világbajnokság.

Drága a magyar üzemanyag, ennyiért adják a szomszédok

Szétnéztünk, hogy a szomszédos országokban mennyibe kerül az üzemanyag, és a müzlibe vágtuk a kanalat.

Jön az ingyenes magyar KRESZ-vizsga

A tervek szerint ingyenessé teszik a KRESZ-vizsgát a diákok számára.

Chevy Camaro ZL1 1LE: csak véletlenül kap rendszámot

Egyedi komponensekkel és hangolással tette versenypálya-kompatibilissé a Camaro eleve legsportosabb kivitelét a Chevrolet.

Minden második autós kártérítést kap

500 millió forintból javítják ezekben a hetekben a kátyúkat országszerte, de a Magyar Közút szerint az általuk használt anyag csak ideig-óráig jó, a tartóssága változó. Akinek megsérült az autója, jelentkezzen, jár a pénz.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.