F1: A Renault nem kapott haladékot

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2014.03.03. 09.35

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda elárulta, hogy nem szavazták meg a 2014-es motorfejlesztés határidejének kitolását, a küszködő Renault-nak is le kellett adnia a végleges specifikációt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) február 28-ára tűzte ki a 2014-es új, 1,6 literes V6-os turbómotorok homologációs határidejét, azaz a gyártóknak múlt pénteken kellett leadniuk az idényben használandó pontos specifikációkat.


A téli tesztek rámutattak, hogy a Renault erőforrása még messze nem tökéletes, a francia gyártónál elismerték, hogy komoly lemaradásban vannak, így bár a főnök, Remi Taffin azt mondta, hogy nem aggasztja őket a homologációs határidő, a háttérben valójában szerették volna elérni a halasztást.
A csapatok, az FIA és az F1-et szervező FOM, azaz Bernie Ecclestone-ék hat-hat képviselőjéből álló Stratégiai Munkacsoport pénteken Bahreinben tárgyalt is a kérdésről, de mostanra világos, hogy a Renault nem kapott haladékot.
A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda az Österreich című lapnak nyilatkozott. A kérdésre, hogy ő ellenezte-e a Renault által kért könnyítést, így felelt: “Igen. Mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak, be kell tartani őket.”
A háromszoros bajnok osztrák a Bildnek hozzátette, hogy a Stratégiai Munkacsoport “egyértelműen a helyes döntést hozta” azzal, hogy kitartott az eredeti határidő mellett.
A Mercedes részéről természetesen magától értetődő volt ez az álláspont, hiszen motorjuk világosan a legjobb, a gyári csapat pedig a szezon favoritjának látszik. Lauda azért nem kiabál el semmit:
“A teljes igazság csak Melbourne-ben derül ki, sőt, az utána következő futamok is mind újabb meglepetéseket hozhatnak.”

Kommentek

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

F1: Hamilton már nem is emlékszik Rosbergre

Lewis Hamilton végleg lezárta magában azt a fejezetet, amely a Nico Rosberg elleni, házon belüli csatájáról szólt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.