Hamilton: Igazságtalan Rosberget dicsérgetni

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2014.02.27. 15.30

Lewis Hamilton nem ért egyet azokkal, akik szerint az új szabályok csapattársának, a szorgalmasabbnak tartott Nico Rosbergnek kedveznek.

Lewis Hamilton nem ért egyet azokkal, akik szerint az új szabályok csapattársának, a szorgalmasabbnak tartott Nico Rosbergnek kedveznek. A német vezetési stílusa jelentősen különbözik a bevállalósabb, agresszívebb Hamiltonétól, de ez az angol szerint nem lehet hátrány. Sőt, szerinte igazságtalan az is, hogy Rosberget szorgalmasabbnak tartják nála.


“Nem foglalkoztam még azzal, hogy kinek kedveznek az új szabályok. Csak arra gondolok, hogy jobban vezessek, mint korábban bármikor” – mondta Hamilton. “Furcsa ebben a sportban, hogy Nico tavaly valóban fél-egy órával több időt töltött a mérnökökkel, mint én, de közben ugyanannyi munkát végeztünk el.”

“Neki egyszerűen több időre van szüksége, ilyen egyszerű. De csak azért, mert egy órával tovább marad, sokan máris elkönyvelik, hogy persze, ő keményebben dolgozik. Csak ezzel egyébként sem lehet előnybe kerülni, mert az autókból származó adatok mindkettőnk számára hozzáférhetők.”

“Próbálunk egy lépéssel a másik előtt maradni, de közben tudjuk, hogy az információ egyenesen eljut hozzá, és persze fordítva.” Hamilton első mercis szezonjában 189 pontig jutott Rosberg 171 pontjával szemben, de csak egyszer nyert, míg csapattársa kétszer. Hamiltonnak öt, Rosbergnek három pole jött össze, az időmérős csatát 11-8-ra az angol nyerte. Hamiltonnál eddig mindössze egyetlen csapattársa jutott több pontig egy F1-es szezonban, 2011-ben Jenson Button 270-227-re verte a McLarennél.

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.